Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın vatandaşları "yerli - yabancı" şeklinde bir ayırıma tabi tuttuğı şeklindeki iddialara bir yenisi daha eklendi.

Silivri Belediyesi Meclisi’nin dün gerçekleştirilen oturumunda AK Parti İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Rıfat Kutlu ile Belediye Başkanı Özcan Işıklar arasındaki “memleket” tartışması gündeme damgasını vurdu.

“BENİM BAŞKA BİR MEMLEKETİM YOK”

Konuşması sırasında Silivri’nin eski ailelerinden birinin çocuğu olduğuna vurgu yapan Işıklar, daha sonra Kutlu ile KİPTAŞ konutları hakkında tartışırken “… Sen benim kadar dert edinemezsin bu Silivri’yi. Benim başka bir memleketim yok. Burasını dert ediniyorum ben. Ama yarın burada ne olacağını ve kimin kalacağını…” cümlesini kullandı.

KUTLU TEPKİ GÖSTERDİ

Kutlu da bunun üzerine Işıklar’a tepki göstererek “…Benim de başka bir memleketim yok. Silivri en az sizin olduğu kadar benim Sayın Başkan. Az önce ortaya koyduğunuz kelime tavrınızı ortaya koymaya yeter bir kelime…” şeklinde konuştu.

KUTLU SOSYAL MEDYADAN DA AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Silivri, Silivri’de yaşayan bütün vatandaşlarımızındır. Silivri Belediye başkanının bugün meclisteki talihsiz konuşması, tarihin çöplüğünde kaldığını zannettiğimiz yerli-yabancı ayrımcılığı, bilinç altındaki ötekileştirme ve ayrıştırma zihniyetinin dışa vurumuydu. Silivri’de yaşayan bütün Vatandaşlar, bu ayrımcılığı yapan Belediye Başkanından çok daha fazla Silivrilidir!

Editör: TE Bilişim