İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yaşanan ekmek büfeleri tartışmasından sonra Silivri ilçe siyasetinde devam eden polemik üzerine Silivri Fırıncılar Derneği'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

"Ekmek üzerinden siyaset yapmayın" diyen Silivri Fırıncılar Derneği Başkanı Salih Bayram, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Silivri kamuoyuna ve siyasetçilerimize duyurulur.
Lütfen ekmek üzerinden rant sağlamayın. Fırıncı ile halkı karşı karşıya getirmeyin. Bizler Silivri de 60 fırın 870 tane ekmek satan büfe ve bakkallarız. Siyaset ve rant sağlayacağız diye esnafı bu kadar zor duruma düşürmeyin. 2016 yılı ortalarında İ.B.B’nin halk ekmek büfelerini getirmek için yer bakarken biz fırıncılar, belediye, kolluk ekibi hep birlikte buna karşı çıkmıştık. Çünkü bizim halk ekmeğimizin olduğunu, fırıncılarımızın gereken hassasiyeti gösterdiğini ifade etmiştik. (Sağ olsun belediye başkanı ve ekibi) bizimle beraber hareket etmişti. O zamanki ekip (şu an muhalefette olan) meclis üyesi ve ilçe başkanlığı ne değişti de Silivri'ye satışı ve sunumu uygun olmayan bir şekilde İ.B.B’ nin mobil ekmek dağıtım araçlarını Silivri'ye getirme ihtiyacı duydular? Araçta açık ekmek satışının kanunen yasak olduğunu bile bile.

Malum pandemi salgın hastalıkta insanları bir araya toplayıp, hijyen ortamına uymayan bir şekilde ekmek satışı yapmak ne kadar doğrudur, siz karar verin.

Bizler Silivri Fırıncıları olarak bu olayı şiddetle kınıyoruz. Eğer ki niyetiniz halka hizmet ve sosyal belediyecilik ise o zaman biz fırıncılara unu ve mayayı uygun bir şekilde temin edin, bizler sizin yapmak istediğinizi tek bölge de değil, Silivri genelinde yapalım. Bütün vatandaşlarımız faydalansın. Hem bizler hem de vatandaş mağdur olmasın.

Biz esnaf ve vatandaş olarak sizlere saygı gösterelim. Eğer ki niyetiniz Silivri'de ihtiyaç sahiplerine ekmek ulaştırmak ise biz fırıncılar buna her zaman hazırız.

Şu anda gündemde olan askıda ekmek olayı bütün fırınlarımızda mevcuttur. Bunun dışında fırıncı arkadaşlarımız ihtiyacı olup askıda ekmek isteyemeyen 60-70 aile olduğunu tespit edip, günlük ekmek ihtiyaçlarını gidermektedir.

Tekrar ediyorum lütfen ekmek üzerinden siyaset yapmayalım"

Editör: TE Bilişim