AK Partili İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, halk arasında "KİPA" olarak bilinen Vega AVM önündeki üstgeçidin yapım süreci ile ilgili olarak direkt olarak ismini anmadan CHP İlçe Başkanı Berker Esen’in kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya paylaşımında bulunan Barlas’ın açıklaması şu şekilde:

KİPA AVM önü asansörlü üst geçidin protokolü için yüklenici firma Karayollarına 24.08.2020 tarihinde müracaat yapmıştır. Hatta bu başvuru, CHP Grubu'nun “engelleme yapılıyor” açıklamasında bulunduğu tarihten birkaç gün sonra yapılmıştır. Yani Karayollarına başvuru yapmayı unuttukları gibi bir de utanmadan Karayolları nezdinde devletimizi sözde engelleme yapmakla suçlamışlardır.

DEPREM BÖLGESİNDE İHMALKARLIK YAPIYORLAR

Ayrıca Karayollarının bile proje statiklerinin onayını Üniversite ve mühendisler odasına onaylattığı bir dönemde yüklenici firmanın projeyi kendisinin imzalaması bile 2. derece deprem bölgesinde olan Silivri ilçemize yapılmış büyük bir ihmaldir.

Kısacası CHP İlçe Başkanı ve meclis üyelerinin dediği gibi “Karayolları imalatı engelleniyor” söylemi tamamen yanlış ve kamuoyunu yanılgıya uğratmaktan başka bir şey değildir.

AK PARTİ’NİN HİZMET ANLAYIŞINDA ENGELLEME YOKTUR

AK Parti'nin ve AK Parti Hükûmeti'nin hizmet anlayışında engelleme yoktur. AK Parti 18 yıldır tüm engellere rağmen milletine hizmet etmeye devam etmektedir. Eğer bir engelleme arayacaklarsa kendi partileri olan CHP'nin geçmişine bakmaları yeterli olacaktır. Başta Kanal İstanbul olmak üzere Türkiye'nin gücüne güç katacak birçok vizyon projeye sırf siyasi emelleri uğruna nasıl karşı çıktıklarını “İstemezük” anlayışı ile ulusal ve yerel birçok projeyi nasıl engellemeye kalkıştıklarını hepimiz biliyoruz.

CHP’Yİ SİLİVRİ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM

İş bilmez bir tutumla, içi boş iddia ve iftiralarla, görsel şovlarla Silivri halkını kandıramazsınız. Dolayısı ile Silivri CHP İlçenin yaptığı asılsız iddiaları kınıyor, Silivri halkından ve Karayolları yetkililerinden özür dilemeye davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim