Ne demiş atalarımız;

Karaman’ın koyunu…

Sonra çıkar oyunu…

Ama ben pek sonraya bırakmıyorum. Daha en başından Silivri’de özellikle de yerel siyaset sahnesinde oynanan oyunları ve planları tek tek anlatıyorum.

Ve ne anlatıyorsam sonrasında bir bir gerçek çıkıyor...

İki gün kadar önce CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ile belediye meclis üyeleri Melih Yıldız, Süheyl Kırkıcı ve Elif Yılmazer İYİ Parti ilçe binasını ziyaret etti.

Pazartesi günü gerçekleşecek olan belediye meclis toplantısı öncesinde “Millet İttifakı” ortakları İYİ Parti ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirildiği açıklandı kamuoyuna…

Toplantı sonrasında hem CHP hem de İYİ Parti tarafından paylaşılan fotoğraflara bakıyoruz; salonda 3-5 kişi var…

İYİ Parti ilçe yönetim kurulu üyeleri nerede?

Yarısından fazlası yok…

Niçin yok?

Çünkü ilçe başkanı Refik Bek, böyle bir toplantının yapılacağını yönetim kuruluna haber vermemiş.

Uzun zamandır yazılarımda belirtiyorum; İYİ Parti Silivri ilçe yönetim kurulu karpuz gibi ortadan ikiye ayrılmış durumda.

Yönetimin yarısı ilçe başkanı Refik Bek’ten memnun değil…

Bu yönetim kurulu üyeleri; "Bek’in kişisel menfaatlerine göre profesyonel siyaset yaptığını ve partiyi kullandığını" öne sürüyor.

Refik Bek de sanki bu insanlar partide yokmuş gibi çalışmalarını (!) sürdürüyor.

Kendisine muhalif olan yönetim kurulu üyeleri; Bek’in büyük bir siyasi plan içerisinde olduğunu belirtiyor.

O plan şu şekilde:

Bilindiği gibi Özcan Işıklar yeniden belediye başkanı olabilmek için büyük bir hırsla yanıp tutuşuyor. Ancak CHP Genel Merkezi'nin kendisini bir daha aday göstermesi mümkün gözükmüyor. Bu nedenle eski ticari ortağı olan Refik Bek ile şimdiden işbirliği yaparak; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Silivri’den Millet İttifakı adına tek aday çıkartılması konusundan ikna edilmesi gerektiği”, ikna operasyonunun başarılması durumunda yine Akşener’in; CHP tarafından Silivri’den aday çıkartılmaması ve İYİ Parti adayının desteklenmesi için Kılıçdaroğlu’na baskı yapmasının sağlanması ve son hamle olarak da İYİ Parti adayının Özcan Işıklar olması planlanıyor...

Evet plan bu şekilde…

Bu planın üç ayağı var…

Bir: Özcan Işıklar

İki: Ahmet Refik Bek

Üç: Sevginar Sali Uygun

Bu üç ayak arasındaki görev dağılımı da şu şekilde:

Özcan Işıklar; Refik Bek’in şimdiden başlattığı hazırlık çalışmalarını parasal açıdan destekleyecek.

Refik Bek; bizzat il başkanı ve genel başkana yakın isimlerin ikna edilmesi için şimdiden hazırlık çalışmaları başlatacak. Ve partiyi bu fikre yavaş yavaş hazırlayacak…

Sevginar Uygun; Birinci aşamada "Refik Bek’in ilçe başkanlığında çok başarılı olduğu" (!) algısını oluşturacak yayınlar yapacak. Böylece akılları sıra Bek’in ilçe başkanlığı sağlamlaştırılmış olacak. İkinci aşamada ise 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin Silivri'den aday çıkartmaması ve Özcan Işıklar’ın "İYİ Parti Silivri Belediye Başkan Adayı" yapılarak; Millet İttifakı olarak Silivri’de ortak adayla seçime girilmesinin "kamuoyu tarafından desteklendiği" (!) illüzyonu ile manipüle yayınlar yapacak.

(Bu işlerin sadece Silivri'deki statükonun gazetesi Hürhaber’in yayınları ile olmayacağını çocuklar bile anladı ama Işıklar bir türlü anlayamadı)

Evet…

Plan aynen bu şekilde…

İnanmayan varsa, Ahmet Refik Bek’in siyasi aksiyonlarına ve Hürhaber’in Refik Bek ile ilgili yayınlarına dikkat etsin...