Diğer konulara geçmeden önce bu yazının altındaki fotoğrafın zamanlamasına dikkat çekmek istiyorum.

Cumhur İttifakı desteğiyle seçilen MHP’li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; 10 Kasım'da aralarında İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek’in eşine ait kaçak evin de yer aldığı bazı yapıları yıkıyor, iki hafta sonra (27.11.2021 Cumartesi) AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca aynı ilçe başkanı ile sosyal medya üzerinden fotoğraf paylaşıyor.

Peki ben şimdi size Kaynarca’nın, Volkan Yılmaz’ın siyaseten altını oymaya çalıştığını söylesem inanır mısınız?

O halde okuyun lütfen…

2019 yerel seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Silivri’den belediye başkan adayı çıkartılmayarak ittifak ortağı MHP’nin adayının destekleneceği kararına karşı en dikkat çeken memnuniyetsizlik İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’dan gelmişti.

Kaynarca ve İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Refik Bek arasında yıllardan bu yana partiler üstü bir kişisel menfaat işbirliği vardır. Hatta bu işbirliğine CHP’li eski belediye başkanı Özcan Işıklar’ı da dahil edebiliriz. Bu üçlünün geçmiş yıllarda Silivri’deki görevleri sırasındaki işbirliklerini iyi bilenler ne demek istediğimi daha kolay anlayacaktır.

Peki Tülay Kaynarca Silivri’den ne bekliyor?

Önümüzdeki ilk genel seçimlerde AK Parti’deki üç dönem kuralı dolayısıyla bir daha milletvekilliğine adaylığını koyamayacak olan Kaynarca; koltuksuz kalmamak için Silivri Belediye Başkanlığı’nı istiyor.

Ancak AK Parti-MHP ittifakı açısından bu koltuk dolu…

İşte Kaynarca bu noktada asla pes etmiyor ve kendi kafasına göre çeşitli alt planlar ve projeler içerisine giriyor.

Bu planlar hangileri?

Plan1- Silivri’de 2009 ila 2019 yılları arasında 10 yıl süre ile görev yapan ve 2019 yerel seçimlerinde koltuğunu Cumhur İttifakı desteğiyle seçilen MHP’li Volkan Yılmaz’a devretmek zorunda kalan Özcan Işıklar’ın 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olabilmek için fırsat kolladığı biliniyor.

Bilindiği gibi Özcan Işıklar aynı zamanda Muharrem İnce’nin de dünürü…

CHP Genel Merkezi ile arası kötü olan Işıklar’ın genel merkez tarafından bir daha aday gösterilmeyeceği biliniyor. Kurnaz bir adam olarak bilinen Işıklar bu nedenle B planı olarak İYİ Parti’den aday olmayı hesaplıyor. İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek ile 1990’lı yıllardan ticari ortaklığı bulunan Işıklar, Bek ile yoğun işbirliği içerisinde hareket ediyor. Işıklar’ın adaylık planının ikinci aşaması da Kılıçdaroğlu’na “CHP olarak Silivri’den aday çıkartmayın ve bizim adayımızı destekleyin” şeklinde teklifte bulunması için Meral Akşener’i ikna edebilmek...

Böylece CHP tarafından aday gösterilmesi mümkün gözükmeyen Işıklar; buna rağmen CHP adayı gibi aradan sıyrılabilecek.

Plan 2- Önümüzdeki ilk genel seçimlerde AK Parti’deki Üç Dönem Kuralı dolayısıyla bir daha milletvekilliğine adaylığını koyamayacak olan Tülay Kaynarca; Silivri Belediye Başkanlığı’nı istiyor.

Ancak AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde Silivri’den belediye başkan adayı çıkarmayarak Cumhur İttifakı ortağı MHP Adayı Volkan Yılmaz’ı destekleme kararı aldı ve Yılmaz da Silivri Belediye Başkanı seçildi.

2.5 yılı aşan fiili görev süresi içerisinde kendisi halka sevdiren ve CHP tabanının dahi desteğini almayı başaran Yılmaz’ın bir kez daha adaylığını koymak istediği biliniyor. Zira partisinin İstanbul’daki ilk ve tek belediyesi olan Silivri Belediyesi’ni “MHP’nin gözbebeği gibi gören Devlet Bahçeli'nin de aynı düşüncede olduğu söyleniyor.

Tülay Kaynarca burada yine kurnazca bir plan geliştirmeye çalışıyor. O plan da şu; belediye başkanlığı görevinde çok başarılı olan Volkan Yılmaz’ın alkışlanarak ve pohpohlanarak daha büyük bir ilçeye (örneğin Büyükçekmece’ye) aday gösterilmesi için Bahçeli ikna edilmeye çalışılacak. Böylece Silivri boşalmış olacak… Ve Tülay Kaynarca da rahatlıkla AK Parti’nin Silivri Belediye Başkan Adayı yapılacak…

İşte bütün bu planlar Tülay Kaynarca, Özcan Işıklar ve Ahmet Refik Bek arasında yürüyor…

Bu üçlü; 20 yıl önce Özcan Işıklar Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, Refik Bek ANAP İlçe Başkanı ve Tülay Kaynarca da yerel gazeteciyken de benzer bir şekilde işbirlikleri içerisindeydi...

Bu üçlünün en büyük özelliği baştan da belirttiğimiz gibi partiler üstü bir şekilde birbirlerinin kişisel menfaatlerine destek olmaları…

Yine bu üçlü arasındaki menfaat ilişkisi Silivri’de zaman zaman CHP ile İYİ Parti arasında da krize sebep oluyor.

Malumunuz Ahmet Refik Bek İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı… Ekrem İmamoğlu’nun İYİ Parti’ye tanıdığı "İBB kadrolaşma kontenjanından" kendi partilileri yerine Kaynarca’nın gönderdiği isimlerin işe yerleşmesi için referans veriyor. Peki bunu niçin yapıyor? Çünkü belediye başkan adaylığı hesabı yapan Kaynarca’nın Silivri’de kendisine taban oluşturmasına destek veriyor…

Baştan da belirttiğim gibi; bu isimler arasındaki kişisel menfaat ilişkisi partilerüstü…

Ve şimdi ben diyorum ki; aşağıdaki fotoğrafı iyi okumak gerekiyor.

Bu fotoğraf; Ankara’yı ziyaret eden bir kasaba siyasetçisinin, geçmişten bu yana tanıdığı bir milletvekili ahbabına yaptığı masumane bir ziyaretin fotoğrafı değildir.

Bu fotoğraf; Kaynarca açısından partisine karşı kurnazca bir başkaldırının, ince bir menfaat hesabının fotoğrafıdır…