Sevgili Silivrililer,

Yerel basın kullanılarak oyuna getirilmek isteniyorsunuz.

İşte ben 31 yılımı bu işe adamış "Silivri uzmanı" bir gazeteci olarak hepinizi oyuna gelmemeniz konusunda bir kere daha uyarmak istiyorum.

Özcan Işıklar, Melih Yıldız ve Hürhaber Gazetesi Sahibi Sevginar Sali Uygun; adeta bir sacayağı kurarak 2024 yerel seçimlerinde Işıklar'ın CHP adayı gösterilmemesi durumunda Melih Yıldız’ın aday gösterilmesi için apaçık işbirliği yapıyor.

Hürhaber Gazetesi de yayınlarını buna göre düzenleyerek aklı sıra şimdiden duruma uygun bir algı oluşturmaya çalışıyor.

Söz konusu algı çalışmasının ilk ayağı Melih Yıldız ile ilgili olarak Silivri’de planlı bir ekstra itibar ortamı yaratabilmek…

İşte bu plan dahilinde bugünkü gazetede İBB’nin Silivri ile ilgili yıllardan bu yana her yaz düzenli olarak yapmaya devam ettiği rutin bir çalışmanın “Melih Yıldız tarafından yaptırıldığı” (!) iddiasını içeren bir haber yayınlandı.

Haberde Yıldız’ın kocaman bir fotoğrafı da var…

Burada etik bulmadığım konu şudur;

Siyasi ikbal beklentisi olan bir Silivrili siyasetçinin; Hürhaber Gazetesi ile gizlice anlaşarak belli bir süre öncesinden kendisi hakkında bir tür PR çalışması yaptırmasını etik bulmuyorum.

Burada okuyucunun gazeteye olan güveni istismar edilmiş oluyor…

Hiç kimse kusura bakmasın ama bunu sezebilecek kadar mesleki tecrübe sahibiyim.

Ve bu oyunu hissettiğim an bozarım…

Şimdi bu algı oyunu ile ilgili olarak size daha başka somut örnekler vermek istiyorum…

15 Haziran 2020 Pazartesi tarihli Hürhaber Gazetesi’nde “Meclisin siyasi aritmetiği yeniden düzenleniyor” başlığı altında bir haber yayınlandı.

Silivri Belediye Meclisi’nde 2019 yerel seçim ittifakı gereğince MHP listesi üzerinden belediye meclis üyesi seçilen AK Partili isimlerin Temmuz ayı toplantısından önce MHP’den istifa ederek AK Parti Grubu’nu oluşturacaklarını anlatan bu bilgiyi supersilivri.com olarak 24 Mayıs 2020 tarihinde “Meclis aritmetiği bayramdan sonra değişiyor” başlığı altında çok daha önceden haberleştirmiştik.

Hürhaber Gazetesi ise aynı haberi günler sonra (15 Haziran 2020 Pazartesi) yayınlarken yine Melih Yıldız lehine bir algı oyununa başvurdu.

Haberde; MHP’li ve AK Partili belediye meclis üyelerinin isimleri aday listesine konuluş sırasında göre yazılmıştı.

CHP’li meclis üyelerinin isimleri de ikisi hariç aday listesine konuluş sırasına göre yazılıyor. Ancak orijinal listede Bora Balcıoğlu birinci, Melih Yıldız ise ikinci sırada olmasına rağmen; Hürhaber Gazetesi’nde yayınlanan haberde sadece bu kısım değiştirilerek Melih Yıldız’ın adı birinci sırada yayınlanıyor. Normalde birinci sırada olan Bora Balcıoğlu ise aynı haberde Sevginar Sali Uygun tarafından üçüncü sıraya gönderiliyor.

Aman ne kadar önemli” dediğinizi duyar gibi oluyorum…

Ancak burada dikkatinizi çekmek istediğim işin “niyet” kısmı…

Sevginar Sali Uygun tarafından her fırsatta irili ufaklı çeşitli manüpilatif kalem oyunları yapılarak Melih Yıldız lehine planlı bir ekstra itibar algısı oluşturulmaya çalışılıyor.

Son zamanlarda her fırsatta bu yapılıyor…

Ve ne tesadüftür ki bu algı oyunları ile Özcan Işıklar’ın el altından uygulamak istediği politika birbiri ile örtüşüyor...

Ve şimdi 16 ay öncesine dönelim…

Özcan Işıklar, o günlerde hem Silivri Belediye Başkanı hem de CHP Silivri Belediye Başkan Adayı…

Düzenlemiş olduğu basın toplantısında; Sevginar Sali Uygun’un vefat eden eşi ve Hürhaber’in kurucusu İlhan İlya Uygun’la birlikte 2004 yerel seçimlerinin propaganda dönemindeki anket sonuçlarını değiştirerek gazetede yayınlanmasını sağladıklarını itiraf ediyor...

Ve bunları anlatırken; hem gülerek, hem de sol elini daire şeklinde çevirerek “biz İlhan’la anketleri manipüle ediyoruz” diyor.

İşte şimdi de benzer bir manipülasyon Melih Yıldız lehine yapılmak isteniyor...

Söz konusu videoyu bir kez daha bu yazının altında yayınlıyorum.

Lütfen izlemeyi ihmal etmeyin…

Eyy Silivri…

Hürhaber adlı gazete tarafından işte böyle kullanılıyorsun…