İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı'nın vefatından sonra yeni genel müdürün kim olacağı merakla beklenirken Silivri’de siyasetin derinliklerinde bir gelişme yaşandı.

Bilindiği gibi Ekrem İmamoğlu’nun; Millet İttifakı desteğiyle İBB Başkanı seçilmesiyle birlikte İSTAÇ Genel Müdürlüğü makamı da "İYİ Parti kontenjanına" bırakılmıştı.

Bu şartlar altında Canlı’nın vefatıyla boşalan bu makama yine İYİ Parti’nin önereceği bir ismin atanması bekleniyor.

Bana gelen duyumlara göre İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, bu göreve Özcan Işıklar’ın atanabilmesi için parti içerisinde bir kulis çalışması yürütüyor.

Bek’in, bu çalışma kapsamında İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’yu ikna etmeye çalıştığını da duyuyorum.

Peki Refik Bek bunu niçin yapıyor?

Bu sorunun cevabı için öncelikle Ahmet Refik Bek ile Özcan Işıklar arasında uzun yıllardan bu yana gelen ticari ilişkilere bakmak gerekiyor.

Eski Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’na yakınlıklarıyla bilinen bu ikilinin 1990’lı yıllarda Selimpaşa kooperatiflerinin inşaat işlerini yapan şirkette ortaklıkları da bulunuyordu.

Ahmet Refik Bek, Özcan Işıklar ve Tülay Kaynarca üçlüsü arasında yıllardan bu yana partiler üstü bir kişisel menfaat ilişkisi vardır.

Bu üçlü kişisel çıkarları için perde arkasından hep paslaşmıştır…

İBB’de görev almayı çok istemesine rağmen Ekrem İmamoğlu’nun kendisine karşı negatif yaklaşımından dolayı bu isteğini gerçekleştiremeyen Işıklar, anlaşılan şimdi de “Menfaat Kardeşliği Grubu”nun desteğini alarak İYİ Parti kartını açmaya hazırlanıyor...