Özel Haber

 

 

03. Aralık. 2013 Salı günü Akşam Gazetesi'nde "huzurevinde tehdit ve tecavüz skandalı" başlığı altında yayımlanan haberde "CHP’li Silivri Belediyesi’ne bağlı Gökhan Kurtulmuş Huzurevi’nde skandal… Bedensel engelli M.A., kaldığı huzurevi amiri tarafından tecavüze uğradı. Mağdur kadının şikayetini geri alması için silah dayadılar. Görgü tanıklarını işten atmakla tehdit ettiler..." ibaresi kullanıldı.

 

Aynı gün Millet Gazetesi'nin intenet sayfası olan milliyet.com.tr'de de Akşam Gazetesi kaynak gösterilerek aynı haber yayımlandı.

Yine aynı akşam Show TV ekranlarından yayınlanan Ana Haber Bülteni'nde de benzer cümleler kullanılarak CHP'li Silivri Belediyesi'ne bağlı Gökhan Kurtulmuş Huzurevi'nde skandal yaşandığı belirtildi.

 

BERAAT ETTİĞİ SAKLANDI MI?

 

Oysaki yayınlarda tecavüz faili olarak gösterilen ve yine söz konusu olaydaki tecavüz iddiası ile ilgili olarak Silivri Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2013/40 sayılı dosya kapsamında yargılanan eski huzurevi müdürü Mehmet Asım İnsel'in 13.Kasım 2013 tarihindeki duruşmada suçsuz bulunarak 2013/171 sayılı karar ile beraat ettiği ortaya çıktı.

 

Aynı mahkeme kararında haksız yere suçlanan İnsel'in tazminat talep edebilme hakkı bulunduğu da vurgulandı.

 

>Akşam Gazetesi'nde haberin yayımlandığı tarihten 20 gün önce  huzurevi müdürü Mehmet Asım İnsel'in beraat etmesine rağmen söz konusu haberde beraat kararından hiç bahsedilmemiş olması dikkat çekti.

 

Aynı şekilde Show TV Ana Haber Bülteni'nde yayınlanan haberde de yine beraat kararından hiçbir şekilde bahsedilmedi.

 

HABERLER SİYASİ AMAÇLARLA MI YAPILDI?

 

Bu haberleri yayımlayan medya kuruluşlarının AK Parti taraftarı olarak bilinen yayın politikası gütmeleri; CHP'li Silivri Belediyesi'nin yerel seçimler öncesinde kasıtlı olarak yıpratılmak istenme ihtimaline dair soru işaretleri oluşturuyor.

 

İşadamı Mehmet Emin Karamehmet'e ait olan Akşam Gazetesi'nin geçtiğimiz aylarda TMSF tarafından el konulmasıyla birlikte AK Parti'ye yakınlığıyla tanınan işadamı Ethem Sancak'a satılmış olması, Milliyet Gazetesi'nin her fırsatta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı metheden işadamı Erdoğan Demirören'e ait olması, yine Show TV'nin de AK Parti'yi açıkça desteklediği eleştirilerine muhatap olan işadamı Turgay Ciner'e ait olması bu kuşkuları arttırıyor.

 

HABER SUNUCUSU DAHA ÖNCE HÜSEYİN TURAN'LA ÇALIŞMIŞ

 

Show TV Ana Haber Bültenini sunan ve sözde skandalla ilgili olarak ekranda vurgulu yorumlar yapan Erhan Çelik'in 2004 seçimleri sırasında o dönem AK Parti adayı olan Hüseyin Turan'ın tanıtım filmini hazırlamış olması da bu soru işaretlerini arttırıyor.

 

YARGIYA GİDİLİYOR

 

Yapılan haberlerde adı geçen Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını ve gerçeğe aykırı olarak yapılan bu yayınları yargıya taşıyacaklarını söyledi.

 

Editör: TE Bilişim