Bir dönem Silivri’de gazetecilik yapan Kaan Göktaş, Gazeteci Cem Güner’in elektronik posta adresine yasadışı yöntemlerle girerek özel yazışmalarını deşifre ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2012 yılının Eylül ayında Gazeteci Cem Güner ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi ve işadamı Yusuf Sarıbekir arasında geçen özel yazışmalar kamuoyuna yansımıştı.

Olaydan sonra Cumhuriyet Savcılığına başvuran Güner, Kaan Göktaş tarafından elektronik posta adresinin şifresinin kırıldığını ve yazışmaların kamuoyuna deklare edildiğini iddia etmiş ve Göktaş’tan şikayetçi olmuştu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava 2 yıl süre ile devam etti.

Bugün (19.11.2014) yapılan son duruşmada Cumhuriyet Savcısının mütâla beyanının ardından, mahkeme hakimi Kaan Göktaş ile ilgili olarak “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” suçundan ilk önce 1 yıl hapis cezası verdi.  Daha sonra aynı suçu birçok kez işlediği gerekçesiyle cezanın artırımına giderek 1 yıl 6 ay hapis cezasına çevirdi. Göktaş’ın daha önceki sabıkaları ve yargılama sırasındaki tutumları da dikkate alınarak cezanın tecil edilmesine, paraya çevrilmesine veya çeşitli yaptırımlara çevrilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Yargıtay’ın kararı onaylaması durumunda Göktaş cezaevine girecek.

Editör: TE Bilişim