Bizim Bakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Telat Çabuk'u gazetenin Beylikdüzü'ndeki merkezinde ziyaret ederek, burada bir basın açıklaması yapan İYGAD Başkanı Mehmet Mert, “Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğüne kara bir leke daha düşüren bu olayı şiddetle kınıyor, Telat Çabuk arkadaşımıza ve basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. Açıklamasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Mert, “Bu derebeyi milletvekilinizden yaptığı çağ dışı davranışın hesabını sorunuz” ifadelerini kullandı.
 
CHP büyük bir tezat içinde
 
Mert yaptığı açıklamanın devamında gazetecilerin haber alma özgürlüğüne değinerek, “Bir tarafta mensubu bulunduğunuz siyasi parti, tam bağımsız özgür ve tarafsız gazeetcilik adına söylemler dile getirecek, gazeteciler zindanlara atılmasın, gazeteciler görevleri başında tartaklanmasın, gazetecilerin halkın haber alma hakkını yerine getirebilmeleri için ne gerekiyorsa yapılsın. Diğer taraftan bir milletvekili kalkacak, gençlik kolları seçimlerinde görevi başında olan bir gazeteciyi tartakkayacak, fotoğraf makinesine el koyacak, kamerasına el koyacak, haber görüntülerine el koyacak. Bu milletvekili hangi hak ve hangi cüretle bütün bunları yapıyor?” diye sordu.
 
Saldırıyı şiddetle kınıyoruz
 
CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ı dokunulmazlık zırhına bürünerek gazeteciye saldırmakla suçlayan Mehmet Mert, “Şayet Cumhuriyet Halk Partisi tam bağımsız özgür ve tarafsız gazeteciliğin savunucusu ise buyurun size isbatı. Bu derebeyi milletvekiline acilen yaptıklarının hesabını sorun ve bunu kamuoyu ile paylaşın. Buradan CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Mahmut Tanal'a da sesleniyoruz. Bilesiniz ki sizin o mafyavari davranışlarla tartakladığınız, mağdur ettiğiniz meslektaşımız Telat Çabuk yalnız değildir. Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğüne kara bir leke daha düşüren bu saldırıyı şiddetle kınıyor, Telat Çabuk arkadaşımıza ve basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Zorla kameramı aldı
 
İYGAD Başkanı Mehmet Mert ve Başkan Yardımcısı Refik bek'in ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Telat Çabuk görevi başındayken başına gelen bu olayın açıkça gasp olduğunu savundu. Yaşadıklarını anlatan Çabuk, “Olay, Beylikdüzü zabıtasının, gençlik kolları başkan adaylarından birisinin afişini sökmesi üzerine gerçekleşti. Ben de bu afişin sökülmesini görüntülemeye çalışıyordum. Alanda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal burada yanıma gelerek önce bana kim olduğumu sordu, ve kimliğimi göstermemi istedi. Kimliğimi gören Tanal, bu kez “Sen AKP’li misin git AKP’ lileri çek, AKP’li hırsızları çek” diyerek, tepki gösterdi. Daha sonra “Burada çekim yapamazsın” diyerek, elimden zorla kameramı aldı ve yanındakilere “Görüntüleri silin” talimatı verdi” diye konuştu.
 
İYGAD'a teşekkürler
 
Daha önce de başıma benzer olaylar geldi. Ancak ilk defa benim meslek örgütümü yanımda gördüğümden dolayı İYGAD'a ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert olaydan bir kaç saat sonra hemen beni arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti ve yapacağımız Bir şey var mı diye sordu. Bu durum benim için çok önemliydi. Umuyorum ki bugün İYGAD yönetimin her benzer durumda gösterdiği tavır sergilendikçe gazetecilere yapılan saldırılar da aza inecektir...
Editör: TE Bilişim