Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Gazeteciler önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler” dedi.

 

TUĞLU’NUN MESAJI

"Gazeteci arkadaşlarımız,  çok zor şartlar altında ve büyük bir sorumluluk duygusu içerisinde, gelişen olaylar karşısında halkımızı bilgilendirirken bir yandan da toplumun istek ve beklentilerini yansıtarak çok önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler.

Bu nedenledir ki, ülkemizde basın emekçilerinin özgürlük haklarını elde etmelerinin de bir simgesi olan 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe sokulan 212 sayılı kanun önemli bir anlam taşımaktadır.

Gazetecilik, fedakârlık gerektiren ve oldukça da zahmetli bir meslektir. Basın emekçisi arkadaşlarımızın haklarının korunması, çalışma şartlarının çok daha fazla iyileştirilmesi, hak ve özgürlüklerin evrensel seviyeye yükseltilmesi medyamıza büyük güç katacaktır.

Tüm bunların yanında çok daha fazla mesai tükettiğimiz, aynı bölge ve ilçede aynı havayı soluyup neredeyse her gün karşı karşıya geldiğimiz dostlarımız, arkadaşlarımız olan yerel basın mensuplarımızın da bizler için ayrı bir önemi vardır. İlçemizde yaşanan olaylar konusunda toplumu bilgilendirmekte, halk ile devlet arasındaki köprüyü kurarak, ilçemizin kültürel, ekonomik, sosyal ve turizm açısından gelişiminde önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Basın emekçileri, çok önemli kamusal görevlerini yerine getirirken hukukun evrensel standartlarının dışına çıkmamalıdırlar. Kişi temel hak ve özgürlüklerine saygılı olmalı ve meslek ahlakını en üst seviyede tutmalıdırlar. Doğru ve tarafsız haber vermek, özel hayata saygı basın emekçileri için yol gösterici değerler olmalıdır.

Tüm bu duygu ve düşünceler içerisinde ilçemizde toplumun aydınlatılması, halk ile kamu kurumları arasındaki ilişkilerin arttırılması ve kamusal alanlardaki hizmetlerin etkinliğinin sağlanabilmesi noktasında önemli katkıları olan basın çalışanlarının bu çok anlamlı gününü kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.

 

Editör: TE Bilişim