İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), Dünya Kalp Günü'nde Medicana Inretnational İstanbul Hastanesi işbirliği ile gazetecilere yönelik "Kalp Sağlığı ve Cerrahisi" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Gazetecilerin geniş ilgi gösterdiği programa Medicana Internetional İstanbul Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Sahip, Medicana Sağlık Grubu Tıbbi Direktör Dr. M. Ulvi Ünal, Hastane Kurumsal İletişim Direktörü Kurtuluş Okutan, Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Mehmet Salih Bilal ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Sebahattin Ateşal katıldı.

 

TEDAVİ YÖNTEMLERİ GELİŞTİ

Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, yaptığı sunumu kalp cerrahisinde yenilikler başlığı altında gerçekleştirdi. Dünyada ve Türkiye'de kalp ve damar cerrahisinde birçok ilerleme kaydedildiğini belirten Bilal, bu gelişmeler ışığında gerçekleştirilen operasyonlarda kalp damar cerrahisinde önemli adımlar atıldığının altını çizdi.

 

YURTDIŞINDAN ÇOK HASTA GELİYOR

Kalp ve damar cerrahisinde ülkemizdeki durumu da değerlendiren Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal,   "Yüksek teknoloji ve maliyet gerektiren yeniliklerin uygulanmasında daha kısıtlı imkanlara sahibiz. Cerrahi beceriye dayanan yeni yöntemleri benimseme ve uygulamada ülke olarak öncü konumdayız. Yetişmiş iş gücünün en çok toplandığı özel sektörde yapılan bazı yeni uygulamalar SGK tarafından karşılanmıyor. Devlet Hastanesi ve üniversite hastanesi olma şartı aranıyor" şeklinde konuştu. Genel olarak bakıldığında dünyadaki gelişmelerin ve yeniliklerin gerisinde olmadığımızı söyleyen Bilal, "Önceden tedavi şansı olmayan ağır tablodaki hastalara yüksek başarıyla müdahale edebiliyoruz" ifadesini kullandı. Prof. Dr. Mehmet Salih Bilal, Kalp ve Damar cerrahisinde yaşanan gelişmelerin yurt dışından çok sayıda hasta gelmesine neden olduğunu vurguladı.

 

KALP SAĞLIĞI KORUNMALI

Kalp hastalıklarından korunma yollarını ve kalp krizini tetikleyen unsurları Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sebahattin Ateşal anlattı. Kalp hastalıklarından korunma yöntemlerinin başında beslenme, sigara kullanımı ve hareketsiz bir yaşam tarzının önemine dikkat çeken Ateşal, kalp sağlığını korumak için tuz ve katı yağların kullanımını minimuma indirmek gerektiğini ifade etti. Basın mensupları sunumlar sonrasında doktorlara soru yönelterek bilgi aldılar.

 

TARAKÇI TEŞEKKÜR ETTİ

İYGAD Başkanı Ali Tarakçı, seminer sonrasında Medicana International İstanbul Hastanesi'ne ve katılımlarından dolayı gazetecilere teşekkür etti. Etkinliğin duyurusu sırasında bazı kişilerin esprili bir şekilde gazetecilerde "kalp var mı" şeklinde yorum yaptığını belirten Tarakçı, "Meslekleri doğrultusunda bazı taraflar tarafından her ne kadar kalpsizlikle suçlansak da hepimizin kalbi var" diye konuştu. Program sonrası gazetecilere kalp taraması yapıldı.









 

Editör: TE Bilişim