Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın geçtiğimiz yıl başlattığı Silivri Söyleşi Günleri devam ediyor. Birbirinden ünlü gazeteci, siyasi, yazar ve şairi Silivrililerle buluşturan Silivri Belediyesi, Gazeteci- Yazar Serdar Akinan’ı konuk etti.

 

"İKTİDAR BASKILARI ARTINCA BU MESLEĞİ YAPAMAYACAĞIMA KARAR VERDİM”

25 yıllık gazetecilik deneyimi sırasında yaşadığı tecrübeleri ve olayları paylaşan Akinan; "Yıllarca birçok gazete ve televizyonda farklı kademelerde birçok görev yaptım. Aynı son günlerde gündemde olan "Alo Fatih” gibi telefonlar gelmeye başlayınca yönetime çıkıp daha fazla çalışamayacağımı söyledim. Onca kanal ve gazetede farklı farklı kademelerde çalıştıktan sonra şimdi mütevazı bir site kurarak geçimimi oradan sağlamaya çalışan bir kişiyim. Vagus isimli internet sitesi kurduk, çapulcu demek. Bu kadar uzun süre medyaya emek vermiş bir insan olarak çok üzgünüm, medya sektörü hiç bu noktaya gelmemişti. İnsanların koltuklarını satar duruma gelmeleri çok üzücü” dedi.

 

"GEZİ SÜRECİ BANA ÜMİT VERDİ”

Yeni gençlikten çok umutlu olduğunu dile getiren Akinan; "Tüm bu umutsuzluğun ardından gezi süreci, dayanışma ruhu bana yeniden ümit verdi. Apolitize olduğunu düşündüğüm kızım günlerce arkadaşlarıyla birlikte gezi parkı direnişine destek verdi. Fakat bu ruhu canlı tutmak lazım. Zaman zaman gezi ruhu dağılıyor mu diye düşünüyorum. Yaşadıklarını çabuk unutan bir milletiz, seçim sonuçlarını çok merak ediyorum” şeklinde konuştu. Söyleşi sonunda Silivri Belediyesi Strateji Geliştirme Müdür Vekili TAVUK Ömer Sebahattin Çetin, Akinan’a çiçek, gümüş tabak ve Silivri’nin tarih kitaplarından hediye ederek Söyleşi Günleri’ne katıldığı için teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim