1-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 52. Silivri Yoğurt Festivali coşkulu bir kortej ile başladı. Filistin, Yunanistan, Litvanya, İtalya, Endonezya, Belçika, Rusya, Sırbistan, KKTC, Bulgaristan ve Makedonya’dan konukların ve yerel grupların renkli kostümleri ve enstrümanlarıyla katıldığı kortej, dünya renklerini Silivri sokaklarında buluşturdu.

 

ESKİ YOĞURT SATICILARI CANLANDIRILDI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen korteje; Silivri Kaymakamı Salih Keser, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, oda başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gösteri grupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul’un eski yoğurt satıcılarını canlandırarak nostalji yaratan temsilciler, kortej boyunca ayran ve yoğurt dağıttı. Dağıtılan yoğurtlar camlardan ve balkonlarından korteji izleyenlere de elden ele dağıtıldı.

 

DÜNYA RENKLERİ SİLİVRİ SOKAKLARINDA

Festivale katılan grupların renkli kostümleri, enstrümanları ve ülke bayraklarıyla birlikte katıldığı kortej, Silivri’nin sokaklarına renk kattı. Silivri Belediyesi Bando Ekibi’nin de eşlik ettiği korteji gören Silivrililer, alkışlarla destek verdi. Konuk ülkeler kendi enstrümanları eşliğinde dans ederek kortej boyunca kendi halk danslarını sergilediler.





Editör: TE Bilişim