Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yıl Sonu Etkinlikleri yoğun katılımla gerçekleşiyor. Nikâh ve Sergi Salonu’nda açılan sergi ile başlayan etkinlikler, Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen sahne programlarıyla devam etti. 22 Mayıs Çarşamba akşamı Kültür Merkezi kursiyerleri sahilde Modern Dans Gösterisi, Bağlama Dinletisi ve TSM Korosu Konseri gerçekleştirdi. Silivrililerin yoğun katılım gösterdiği programlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

 

IŞIKLAR: "SİLİVRİ’DE YAŞAMAK BU YÜZDEN GÜZEL..”

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Yıl Sonu Etkinlikleri’nin sahne programının konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Şehirler ne kadar insanlarıyla güzelse, insanlar da o kadar şehirleriyle güzeldir. Şimdi burada bu güzel şehirde, siz güzel insanlara kültürü, sanatı, kaybolmaya yüz tutmuş birçok değerimizi yaşatıyoruz. Bu çalışmaların ne kadar büyük bir emek ve özveriyle bugüne geldiğini bilmenizi isterim. 4000 bine yaklaşan kursiyerimizle 22 branşta kurslar vererek bu sahnede yapılamaz, uzak zannedilen sanatın birçok dalında emekler sergileniyor. Emek verilince yapılabiliyormuş. Bu güzellikleri şehre yansıtmak için bir araya gelmemizi sağlayan meydanlarımızla, daha yaşanır, daha huzurlu ve refah dolu bir Silivri oluşturuyoruz. Silivri’mizi daha huzurlu, yarınlara umutla bakabilen bir şehir yapmak istiyoruz. Silivri’de Yaşamak Güzeldir, bu sözü boşuna yazmadık. Niçin güzeldir? İşte bunlar olduğu için güzel, bir arada, geleceğe umutla bakabildiğimiz için güzel..” diyerek ekip arkadaşlarına, eğitmenler ve tüm kursiyerlere teşekkür etti.

 

KURSİYERLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yılsonu etkinliklerinin sahne programında ilk olarak Kültür Merkezi kursiyerlerinin oluşturduğu ekip Bağlama Dinletisi gerçekleştirdi. Başarılı performanslarıyla beğeni toplayan bağlama ekibinin hemen ardından Arjantin Tango Dans Grubu sahne aldı. Modern dans gösterisi sergileyen ekip, kostümleri ve koreografileriyle dikkat çekti. Gece, Türk Sanat Müziği Korosu Konseriyle devam etti. Birbirinden güzel eserler seslendiren koroya, izleyenler de keyifle eşlik etti. Gecenin finalini ise Salsa Dans Grubu yaptı. Dans grubu performanslarıyla göz doldurdu.

 

KÜLTÜR MERKEZİ YILSONU ETKİNLİKLERİ 21- 26 MAYIS

23 MAYIS PERŞEMBE

20.00 Piyano ve Keman Resitali, Ud Dinletisi ve THM Konseri

Atatürk Meydanı

 

24 MAYIS CUMA

20.00 Tiyatro Gösterisi Ev Ev Değil Tımarhane, Gitar Dinletisi

Atatürk Meydanı

 

25 MAYIS CUMARTESİ

20.00 Halk Oyunları Gösterisi, Klarnet Dinletisi, Bale Gösterisi

Atatürk Meydanı

 

26 MAYIS PAZAR

20.00 İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Tiyatro Gösterisi Vişne Bahçesi

Atatürk Meydanı


 

Editör: TE Bilişim