Aslında her şey adeta eski tip bir Türk filmi gibi başladı. Annesi, kendisinden habersiz olarak Silivri Belediyesi'nin bu yıl birincisini düzenlediği ses yarışmasına başvuruyor. Elemeleri geçerek finale kalan Duygu, o günlerde İstanbul'da okulunda olduğu için finale kaldığını bile finalin yapılacağı gün öğreniyor ve apar topar Silivri'ye geliyor.

Bütün çocukluğu tamamen müziğin içerisinde geçen Duygu Erol, 1991 Üsküdar doğumlu.

Konuşmaya başlamasıyla birlikte şarkı söylemeye de başlıyor. Evin içerisinde bir oraya bir buraya şarkılar söyleyerek koşturan bir bebek düşünün...


SİLİVRİ'YE GELDİĞİNE ÖNCE ÜZÜLÜYOR SONRA SEVİNİYOR

Duygu 7 yaşındayken ailesi Silivri'ye taşınmaya karar veriyor. O günlerde ilkokul 2. sınıfa yeni geçmiş olan küçük Duygu arkadaşlarından ayrışacağı için çok üzülmesine rağmen, bir deniz kasabası olması sebebiyle daha sonra Silivri'yi çok seviyor.


BAŞAK İNANÇ HAYATININ DÖNÜM NOKTASI OLDU

Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu'nda Müzik Öğretmeni Başak İnanç ile tanışmasını ise hayatının dönüm noktası olarak tanımlıyor Duygu Erol...

Mesleğine aşık bir öğretmen olan Başak İnanç, Duygu'daki yeteneği fark ederek kendisini güzel sanatlar lisesine yönlendiriyor.

 

VER ELİNİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Bir süre gitar dersleri alan Duygu, sınavlara girerek İstanbul Erenköy'de bulunan Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazanıyor.

 

ŞEBNEM PAKER UFKUNU AÇIYOR

Duygu'nun, Başak İnanç'tan sonra ikinci şansı da burada öğretmen olan Şebnem Paker ile tanışması. Aynı zamanda Türkiye'yi Eurovision Şarkı Yarışması'nda da temsil eden başarılı bir pop müziği sanatçısı olan Şebnem Paker, Duygu ile 4 yıl boyunca yakından ilgileniyor.

 

EĞİTİMİNİ İHMAL ETMİYOR

Liseden sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konsertavuarı'nda eğitime başlayan Duygu Erol, buradan kendi isteği ile ayrılarak Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'ne geçiş yapıyor.

Halen Marmara üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğrencisi olan Duygu Erol, yakın bir zamanda Müzik Öğretmeni olarak mezun olacak.

Ancak Duygu'nun kariyer hedefinde şimdilik müzik öğretmenliği yer almıyor. Her ne kadar Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ses yarışmasında Türk Sanat Müziği dalında birinci olsa da, kendi çok başarılı bir şekilde pop müziği söylüyor.

52. Silivri Yoğurt Festivali'nin üçüncü gecesinde sahne alan Duygu, izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

 


Editör: TE Bilişim