Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerin kıyafet ve eşyalarından oluşan "60. Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi" Silivri Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, DP GİK Üyesi Nevzat Sezen, şehit aileleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı serginin açılış kurdelesi şehit aileleriyle birlikte kesildi.

Türkiye'nin 81 ilinde sırayla açılan ve Şehit Aileleri Birliği adına Yozgat'tan gelen coğrafya öğretmeni Menderes Kılıçarslan'ın organize ettiği sergi Silivri'de de Silivri Belediyesi'nin desteğiyle açıldı.

Silivri Kaymakamı Ali Partal katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Silivri Belediyesine ve Şehit Aileleri Birliğine teşekkür eden Kaymakam Partal, tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, şehit ailelerine sabırlar diledi. 

YILMAZ: “TÜM ŞEHİTLERİ VE DEVLET BÜYÜKLERİMİZİ RAHMETLE YÂD EDİYORUM”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivrili şehitlerin aziz hatıralarının da yer aldığı  ‘Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri’ sergisinde yaptığı konuşmada, “Bugün burada olmamıza vesile olan sevgili Peygamber efendimizin komşusu şehitlerimizin yakınları ve tüm misafirlerimiz hepinizi saygı, sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum” diyerek şu ifadelere yer verdi. “Bu gün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hizmet etmiş devlet büyüklerimizin yine bu devlet ilelebet, sonsuza dek olsun diye şehadet şerbetini içmiş şehitlerimizin emanetlerini, onlardan bize kalan anılarını görmek yâd etmek için buradayız. Bu organizasyonu şehir şehir gezerek 60.sını düzenleyen, şehitlerimizi, gazilerimizi, bu bayrağı bu vatanı bu ezanı tekrar bize hatırlatan Menderes Kılıçarslan beyefendiye Silivri halkı adına teşekkür ediyorum. Ben bu millete hizmet etmiş bütün devlet büyüklerini, bütün bürokratları, bu sergide de yer alan Büyük Birlik Partisinin Genel Başkanı rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, çok kıymetli valimiz Recep Yazıcıoğlu beyefendinin, 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel beyefendinin de emanetleri var. Kaymakamlarımız var, askerlerimiz var, polislerimiz var. Kısacası bu devlet için taş üzerine taş koyan bütün devlet büyüklerimizi rahmetle, minnetle şükranla anıyorum. Yine bu devletin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kurucu kahramanları rahmet, minnetle ve şükranla yâd etmek istiyorum.

BU DEVLET BU MİLLET VAR OLSUN DİYE MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Biz Malazgirt ovasında, ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ diyen Sultan Alparslan’ın ve bu ecdadın torunlarıyız. Bu coğrafya zor bir coğrafya. Devlet olarak da tutunabilmenin çok zor olduğu bir coğrafya. Bugün de Barış Pınarı harekâtında, yine bölgeye barış ve huzur getiren Mehmetçik’ten şehit haberi geldi. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şunu söylemek istiyorum. Tabi ki şehit haberleri gelmesin. Tabi ki analar ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin. Ama bu zor coğrafya da, bu devlet bu millet var olsun, gök kubbede ezanlar inmesin, ay yıldızlı al bayrağımız gönderden inmesin diye de mücadelemiz sürecek. Bura da bizlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanet olan şehitlerimizin ailelerine sabır, şehitlerimize bir kez daha rahmet diliyorum. Hepsinin ellerinden öpüyor, saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi  

Açılıştan sonra Silivri'de ikamet eden şehit ailelerine ilçe protokol erkanı tarafından anı plaketi takdim edildi.

Sergide Sergide, annesi ile asker olan babasını görmeye gittiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu annesi ile 10 aylıkken şehit olan Bedirhan bebeğin zıbını ve Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda et dağıtırken terör örgütü PKK yandaşlarınca vahşice katledilerek 16 yaşında şehit olan Yasin Börü'nün okul forması da yer alıyor.

Yine 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat ettiği gün üzerinde yer alan gömlek ve kravatı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı forslu kravat ve gömleği ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun da gömleği sergideki emanetleri arasında bulunuyor.

Silivri Belediyesi’nin desteğiyle Şehit Aileleri Birliği tarafından oluşturulan sergi 12 Şubat 2020 Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Editör: TE Bilişim