Silivri Belediyesi 54. Yoğurt Festivali, Silivri sahiline renk kattı. Sanat Parkı’nda atölye çalışmaları gerçekleştiren Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri, açık havada çalışmanın keyfini yaşadı.

Kursiyerler, ahşap gravürden resme, mozaikten takı tasarımına kadar farklı branşlarda çalışmalar yaptı. Silivrili Fotoğraf Sanatçısı ve Ressam Emine Toprak ile Silivrili Resim Öğretmeni Ömer Faruk Küçükkaya’nın kişisel sergilerinin de yer aldığı Sanat Parkıü, sanatseverlerin ilgi odağı oldu.


DÜNYACA ÜNLÜ KARİKATÜRİSTLER SİLİVRİ’DE BULUŞTU

54. Silivri Yoğurt Festivali, uluslararası bir sanat etkinliğine de ev sahipliği yaptı.  Dünyaca ünlü karikatüristler; Oleksy Kustovsky (Ukrayna),Walex Alexandrov (Bulgaristan), Michael Kountouris (Yunanistan), Ivailo Tsvetkov (Bulgaristan), Stefan Alexandrescu (Romanya), Jovcho Savov (Bulgaristan), Istvan Kelemen (Macaristan), Gani Sunduri (Kosova), Morteza Rakhtaala (İran), İsmail Doğan (Belçika), Erdoğan Karayel (Almanya) ve Halit Kurtulmuş Aytoslu’nun (Türkiye) katılımıyla gerçekleşen ‘Kaçak Göçmenler’ isimli karikatür sergisi,  yasadışı göçü ve yaşanan dramı anlattı. Konuk karikatürcüler canlı performanslar sergileyerek, Silivrililerin portelerini çizdiler.

Editör: TE Bilişim