Silivri Uğur Mumcu Meydanı’nda uzun yıllar Silivri Eczanesi’ni işleten emekli Eczacı Aydın Keskinocak, Kur'an-ı Kerim’in meâilini kavram ve konu başlıkları şeklinde açıklayan bir kitap hazırladı.

1999 ila 2004 yılları arasında Anavatan Partisi’nden Silivri Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan ve 2004 seçimlerinde yine Anavatan Partisi’nden Silivri Belediye Başkan Adayı da olan Keskinocak, Silivri’de sosyal ve toplumsal konulara duyarlılığıyla bilinen bir isim.

Din Alimi Elmalılı Hamdi Yazır, Prof. Dr Yaşar Nuri Öztürk ve Doç DR. Mustafa Özel gibi isimlerin eserlerinden de faydalandığını belirten Aydın Keskinocak, Kitabını 2014 yılında vefat eden oğlu Makine Yüksek Mühendisi Engin Keskinocak’a ithaf etti.

Aydın Keskinocak, “Kur’an Ayetlerinden Konularına Göre Seçilmiş Bilgiler, Öğütler, Emirler” adlı kitabını şu cümlelerle tanıtıyor:

Allah’a inananlar, Müslümanlar, Kur’an’ı bilmeye, onun dediklerine, emirlerine uymaya mecburdurlar. Kur’an’ı okumayan, anlamayan, uymayan Müslüman olmamalı. Anlamak için de Türkçe mealler/çeviriler okunmalıdır.

Kitabımı, Kur’an’ı tanıtmak, sevdirmek için değişik bir görüşle hazırladım. Sade bir Müslüman olarak gördüm ki dinimiz çok istismar ediliyor. Yanlış bilgiler veriliyor. Doğru bilgilere kolaylıkla ulaşamıyoruz. İnandım ki doğruları öğrenmenin yolu Kur’an’ı dikkatli ve anlayarak okumaktan geçer. Kitabımı altı ayrı Türkçe Kur’an’ın meallerini/çevirilerini okuyup, inceleyerek kaleme aldım. Çok hassas bir konu olduğu için, okuyup anladığım, tam ve net konuları yazdım.

Kur’an’ı okuyup anlayalım. Kur’an’dan başka Müslümanlık yoktur. “Elhamdülillah Müslüman’ım,” diyorsak, Kur’an’ın emirlerine uyalım. Sözde din bilgisi verenlerin, şeyhlerin, hocaların söylemlerinin Kur’an’a uyup uymadığına bakalım. Din âlimlerimizin, Diyanet İşleri Başkanlığının bilgilerine uyalım.

Kitabımı, kitap yazmak için hazırlamadım. Arapça okuma, yazma ve çeviri bilmem. Onun için Türkçe okunuş ve Türkçe çevirileri (meal-tercüme) okudum. Not tutmaya başladığım zaman, notlarımı konularına göre ayırıp okuduğumda daha çok etkilendim. İnsanlar içinde faydalı olacağını düşünerek konu konu yazdım. Ayetlerin bazen tamamını, uzun ve çok konulu Ayetlerde konuyla ilgili cümleleri aynen aldım. Konular ve konulardaki ayetler çoğaltılabilir. Zaten çok gelişmişi Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde var. Amacım çok uzun ve eksiksiz olmasından ziyade etkili olmasını istediğim bir kitap olsun istedim. (Umarım öyle olmuştur.)

Editör: TE Bilişim