TRT 1'de başlayacak olan mini dizi Ya İstiklal Ya Ölüm'ün ilk fragmanı ekrana geldi. 6 bölüm sürecek olan mini dizi, İstanbul’un işgali ve Meclis-i Mebûsan’ın İstanbul’da dağıtılmasıyla Ankara’da yeniden açılması arasında geçen 6 kritik haftayı anlatacak. İlk bölümü, İstanbul’un işgalinin yüzüncü yılı olan 16 Mart 2020’de yayınlanacak olan dizinin 6’ıncı ve son bölümü ise TBMM’nin açılışının yüzüncü yılı olan 23 Nisan haftasında izleyici ile buluşacak.

Dizide Silivrili genç oyuncu Melis Sezen de rol alıyor. Yapımcılar, son anda Alina Boz'un yerine Melis Sezen ile anlaştı.

Yapımın çekimlerine geçtiğimiz günlerde başladıklarını belirten Melisa Sezen, “Harika bir ekiple bir araya geldik. Böyle özel bir projede yer aldığım için de ayrıca mutluyum. Çekimlerimiz başladı. İnşallah yakın zamanda da ekranlarda olacağız” ifadelerini kullandı.

Dizi, İstanbul’un işgali ve Meclis-i Mebûsan’ın İstanbul’da dağıtılmasıyla Ankara’da yeniden açılması arasında geçen 6 kritik haftayı gerçeklere bağlı kalarak anlatıyor. 6 hafta boyunca mebusların canları pahasına, vatan aşkıyla gizli ve tehlikeli yollarla Ankara’ya ulaşma çabaları, Milli Mücadele hareketine İstanbul’dan silah taşıma gayretleri, Atatürk’ün yeni Meclisi açma mücadelesi ve işgale karşı topyekûn karşı koyma iradesinin anlatıldığı dizide; yerli ve yabancı oyuncuların yanı sıra binlerce figüran yer alırken; dönemi en iyi şekilde ekrana yansıtabilmek için kullanılan onlarca gerçek mekân, dönem arabaları, silahlar, kostüm ve dekor tasarımı da izleyiciyi olayların içine çekecek.

 

Editör: TE Bilişim