"Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri" devam ediyor. Fuaye ve Sergi Salonu’nda gerçekleşen Atatürk’ün Yanı Başında konulu söyleşide, Atatürk’ün kütüphanecisi olarak tanınan babası Nuri Ulusu’nun hatıralarını anlattığı bir söyleşi gerçekleştiren Mustafa Kemal Ulusu, Atatürk’ün hayatıyla ilgili farklı ve bilinmeyen yönleri ortaya koydu.

Kemal Ulusu, babası Nuri Ulusu’nun, TRT’de yayınlanan Atatürk ile hatıralarını anlattığı program ve babasının Atatürk ile birlikte çekilmiş hiç bilinmeyen fotoğraflarının da yer aldığı sunumlar gerçekleştirdi. Atatürk’ün çok kitap okuduğu, cephede bile yanında kitaplarının eksik olmadığını söyleyen Ulusu, Atatürk’ün bir konuşmasında “Kazandığım savaşları okuduğum tarih kitaplarına borçluyum” dediğini aktardı. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatıyla ilgili birçok anekdot paylaşan Nuri Ulusu, kendi ismini de Atatürk’ün koyduğunu bu ismi taşımaktan onur duyduğunu dile getirdi.

Ulusu, beğeniyle izlenen söyleşisinin ardından, “Atatürk’ün Yanı Başında - Babam Nuri Ulusu” isimli kitaplarını Silivrililer için imzaladı. 

 

 

 

Editör: TE Bilişim