Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçede bir ilki hayata geçirerek yapımı 16. Yüzyıla dayanan ve cumhuriyet döneminde yoğurthane olarak kullanılan binaları restore ederek Silivri’ye bir tiyatro salonu kazandırmıştı. Açıldığı günden bu yana birçok etkinliğe ev sahipliği yapan sahne, Kasım ayı programıyla aylık belirlenen kültür sanat takvime perde açacak.
 
IŞIKLAR: “SANATLA, KÜLTÜRLE, AYDINLIKLARA…


Silivrilileri kültür sanat etkinliklerine davet eden Başkan Işıklar: “İlçemizin büyük eksiği olan tiyatro salonumuz Kasım ayı itibarı ile “PERDE” diyor. Göreve geldiğimiz ilk günden beri Silivrimizin eksiklerini tespit etme, bürokratik engelleri aşma, projelendirme, ihale süreçleri gibi birçok safhayı geride bırakarak önce Yaşar Kemal Çok Amaçlı Salonunu, bir yıl sonrasında da Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnemizi hizmete açtık. Şimdi sırada Silivri Kent Müzesi ile bir Toplantı ve Sergi Salonumuz var. Müzemiz 2017 ortalarında, 2018 başında da diğer toplantı ve sergi salonumuz hizmete girmiş olacak. Böylece yaklaşık 60 yıldır atıl duran ve son 25 yılını mezbelelik olarak geçiren 1800’lü yılların mirası binalarımız “Kültür-Sanat” sokağı olarak etkin bir biçimde hizmet sunacak. Bundan böyle her aybaşında o ay Silivrililerle ile buluşacak kültür-sanat etkinliklerimizi kitapçık haline getirerek duyuracağız. Tiyatrolar, söyleşiler, sahne sanatları gösterileri, Silivrili çocuklarımızın ve gençlerimizin çeşitli etkinliklerini izleyebileceğiniz gibi ulusal boyutta gösteri, tiyatro, sinema gibi görsel sanatları da hemşerilerimizle buluşturacağız” dedi.
 
DEVLET TİYATROLARI SİLİVRİ’DE

Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi, Kasım ayında İstanbul Devlet Tiyatroları’na da ev sahipliği yapacak. 3 -11 yaş arası izleyiciler için çocuk oyunu sahneleyecek Devlet Tiyatrolarının yanı sıra, halk danslarıyla Ahenk Sanat Kulübü, Maltepe Belediye Tiyatro Topluluğu, Ergene Belediye Korosu ve tek kişilik oyunuyla Levent Üzümcü Silivrililerle buluşacak. Kasım Ayı boyunca tüm gösterimlerin ücretsiz olacağı etkinliklerimize katılımlarınız için Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’ne başvurup, rezervasyon yaptırabilirsiniz.
 

KASIM AYI PROGRAMI

06 Kasım Pazar / 19.00 – “İZ”
Silivri Belediyesi Ahenk Sanat Kulübü
 
11 Kasım Cuma / 19.00 - “Yer Altındakiler”
Maltepe Belediye Tiyatrosu
 
12 Kasım Cumartesi / 19.00 - “10 Kasım Özel Konseri”
Ergene Belediye Korosu
 
19 Kasım Cumartesi / 12.00- 14.00 - “Çiçeğim Solmasın”
İstanbul Devlet Tiyatroları
 
20 Kasım Pazar / 12.00- 14.00 - “Çiçeğim Solmasın”
İstanbul Devlet Tiyatroları
 
25 Kasım Cuma /19.00  - “Anlatılan Senin Hikâyendir”
Levent Üzümcü

Editör: TE Bilişim