Silivri Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları muhteşem bir finalle sona erdi. Kutlamalar kapsamında sahne alan Kıraç, Cumhuriyet Bayramında Silivrililer için unutulmaz bir konser verdi. Gecede sahne alan Silivrispor Aslıtolia Halk Oyunları Topluluğu da muhteşem dans performanslarıyla izleyenlerden tam not aldı.

 

"CUMHURİYET ÇAĞDAŞLAŞMA, AYDINLANMA PROJESİDİR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, kutlamalara damga vuran konuşmasında şunları söyledi; "Bu akşam on binler oldunuz, güzelim Atatürk Meydanında büyük bir coşku ve kalabalıkla, meydanlara aktınız. Hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Atatürk’ün ‘en büyük eserimdir’ dediği cumhuriyete ne kadar sahip çıktığınızı gösterdiniz. Cumhuriyet bir çağdaşlaşma, bir aydınlanma projesidir. Sizler de onun aydınlığa yürüyen adımlarısınız. Cumhuriyeti yok etmeye, örselemeye, kaldırmaya çalışanlara inat; kadınımızla, çocuğumuzla, gencimiz, yaşlımızla şunu haykıracağız; Ey Büyük Atatürk ne senden vazgeçeriz, ne eserinden! Nice 90 yıllara, sevgiler saygılar sunuyorum.”

 

ASLITOLİA’DAN MUHTEŞEM DANS GÖSTERİSİ

Aslıhan Seda Sezen Solmaz eğitmenliğindeki Silivrispor Aslıtolia Halkoyunları Topluluğu, cumhuriyet kutlamaları kapsamında sahne alarak muhteşem bir dans gösterisi sergiledi. Farklı yörelerden sergiledikleri oyunlar ve sahne kostümleriyle kutlamalara renk katan ekibe, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu çiçek ve plaket sunarak teşekkür etti.

 

KIRAǒTAN CUMHURİYETE YAKIŞIR KONSER

Gecenin finalinde sahne alan Kıraç, Silivrililere coşku dolu bir bayram yaşattı. Şeker Nine’nin de Atatürk şiirleri okuduğu kutlamalar kapsamında binlerce Silivrili konseri büyük bir coşku ve alkışlarla izledi.

 


 

Editör: TE Bilişim