Türkiye Alt Kültür Topluluğu TAKT, Türkiye’nin en büyük alt kültür etkinliklerinden KONTAKT'ın dördüncüsünü gerçekleştiriyor.

Etkinliğe Silivri'den de katılım gösterileceğini belirten Silivri Lisesi Öğrencisi Tutku Buse İleri, gençleri organizasyona davet ederek şunları söyledi.

Şimdiye kadar üç tanesi düzenlenen etkinliğin 4.'sü bu sene Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 15-16 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek.

Öncelikle bu etkinlikten biraz bahsedelim.

Etkinlikte Cosplay yarışmaları, rol yapma oyunları, turnuvalar, kart ve kutu oyunları, paneller ve çok daha fazlası yer alacak. Cosplay yapan birçok insanla tanışma ve fotoğraf çekilme şansımız da olacak.

Peki nedir bu Cosplay?

Cosplay; Sevdiğiniz film, Anime, Manga, çizgi roman ya da çizgi film karakterlerinin kılığına girip onlar gibi davrandığınız bir hobidir. Bu şekilde fotoğraflar çekilir, taklit yaparsınız ve peruktan kıyafete, lense, makyaja , hatta davranışlara kadar karakterinize benzemeye çalışırsınız. Bu alanda yarışmalar yapılır ve en çok beğenilen Cosplay seçilir. Etkinlik bölgesinde soyunma ve giyinme kabinleri de olacağından kostümünüzün zarar görmesi de söz konusu değil.

Etkinliğe ister Cosplay yaparak , ister günlük kıyafetlerinizle gelebilirsiniz. Ayrıca Türkiye çapında yüzlerce cosplayer etkinlik alanında hünerlerini sergilerken, EuroCosplay, Riot Cosplay yarışması gibi etkinliklerde de boy gösterecek.

Etkinlik iki gün olacak. Eğer Silivri’den ilgi gösteren kişiler olursa, belediyeden ücretsiz otobüs talep ederek yaklaşık 1 saatte oraya varabileceğiz.

Etkinliğe kostümlü-kostümsüz değişmemek üzere iki günlük giriş bileti 15 lira. Ayrıca Cosplay, kostümler, etkinlik yada herhangi bir konuda sorularınızda bana danışabilirsiniz.

 

Tutku Buse İleri

İletişim Bilgileri: www.facebook.com/Busem21

https://www.facebook.com/events/458051527639099/?fref=ts

 

 

Editör: TE Bilişim