Silivri Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle önemli bir sergi ve söyleşiye ev sahipliği yaptı. Silivri Belediyesi Nikâh ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen Cumhuriyete Tanık Yüzler Sergisi’nde Atatürk’ü tanıma fırsatı bulmuş, Aktivist Hayrettin Karaca, Piyanist İlham Gencer, Gazeteci Yazar Orhan Karaveli gibi isimlerin portreleri sergilendi. "Neden 19 Mayıs” söyleşisinde ise, Atatürk’ü tanıma fırsatı bulmuş Gazeteci Yazar Orhan Karaveli, Atatürk’ü ve onun bıraktığı değerlerle ilgili anılarını ve düşüncelerini Silivrililerle paylaştı.

 

KARAVELİ; "KISKANACAKSINIZ BİLİYORUM, BEN ATATÜRK’Ü GÖRDÜM..”

"Her şeyimizi Atatürk’e ve Cumhuriyete borçlu olduğumuza inanıyorum” diyen Gazeteci Yazar Orhan Karaveli, Atatürk’ün günümüzde hak ettiği değeri görmediğini belirterek, "Ama ne yazık ki Atatürk’ümüz bugünün dünyasında, bugünün talihsiz diyebileceğim Türkiye’sinde unutturulmaya çalışılıyor. Bayrağımızı asmak ve benimsemek bile bir sorun haline geldi. Kıskanacaksınız biliyorum ama ben Atatürk’ü görmüş, yaşamış, tanımış, onunla konuşmuş, onun güzel ellerini saçlarımda hissetmiş bir insanım. Bazen diyorum ki, keşke ben Atatürk’ü hiç görmeseydim, tanımasaydım. İnsanlık tarihinin gelmiş geçmiş bu müstesna insanını hiç tanımasaydım. Tanımasaydım da ona bugün reva görülen haksızlıkları gönlümde ve kafamda bu kadar büyütmeseydim. Ben şimdi size nasıl 19 Mayıs bayramınız kutlu olsun diyebilirim. Bayramınızın kutlu olmadığını ve bayramınızın mutlu olmadığını çok iyi biliyorum” diye konuştu.

"İNSAN GİBİ YAŞAMAYI ONDAN ÖĞRENDİK”

Cumhuriyet’le birlikte Anadolu halkının kimliğini tanıdığını ifade eden Orhan Karaveli, "Atatürk’ten insan gibi yaşamayı öğrendik” dedi. Hükümetin iç politikasını eleştiren gazeteci Karaveli, Akil İnsanlar Heyetini de eleştirdi. Karaveli, "Barışı anlatıyorlar. Barışı anlatmak, çok yemek yemeyin ya da iyi yemek yiyin demeye benzer. Barışı benimsemeyen bir insan olabilir mi? Vatandaş soruyor, efendim biz barıştan yanayız ama birden bire bu terör durdu, yarın ne olacağı da belli değil. Ne karşılığında durdu. Kimse şunu verdik de durdu demiyor” diye konuştu. Orhan Karaveli Silivri Cezaevi’nde Ergenekon ve Balyoz davalarından tutuklu bulunan askerlerle ilgili de "Bir zamanlar yoğurduyla ünlü Silivri, bugün toplama kampıyla ünlü bir Silivri haline geldi. Böylesi Hitler döneminde görülmüştü. Bu memleketin en kıymetli evlatları, hekimleri, cerrahları, şanlı ordumuzun kahraman subayları yıllardan beri orada yatıyor” şeklinde konuştu.

 

SORULARI CEVAPLADI

Silivrililerden gelen soruları yanıtlayan Karaveli, "Böyle önemli bir günde beni ilçenizde misafir ettiğiniz için teşekkür ederim” diyerek Başkan Işıklar’a misafirperverliği için şükranlarını sundu. Söyleşinin ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Orhan Karaveli’ye hediye takdim ederek, teşekkür etti.


 

Editör: TE Bilişim