Geçtiğimiz kasım ayında başlayan Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri’nin Aralık Ayı programı Şair- Yazar- Radyocu Kahraman Tazeoğlu’nun söyleşisiyle devam etti. Bukre isimli son kitabıyla en çok satanlar listesinde ilk sıralara tırmanan Tazeoğlu’nun söyleşi programına Silivrililer yoğun katılım gösterdi. Salonun hınca hınç dolduğu, konukların ayakta izlediği söyleşinin sonunda ise Tazeoğlu’na kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluştu.

 

TAZEOĞLU; "KADIN AŞKIN KENDİSİDİR”

"Şiir sever bir toplumuz” diyerek konuşmasına başlayan Şair- Yazar- Radyocu Kahraman Tazeoğlu; "Şiir bizim için çok önemlidir. Okuduğumuz şiirlerde kendimizi bulmayı seviyoruz. Kelimelerin gücü etkileyicidir. Bu nedenle okuduğumuz şiirlerde ya da romanda kendimizi bularak etkileniriz. Kelimeler bazen bir çiçek bazen de bir silahtır. Kelimelerin bir şiir olması için ise bir sır gerekir. Buna yaşanmışlık diyebilirsiniz” dedi. Söyleşi kapsamında şiirlerini seslendiren Tazeoğlu, Silivrilileri mest etti. Dünyanın en iyi yazarlarının erkek olduğunu söyleyen yazar, "Kadınlar aşkın kendisidir. Kendisini yazamayacağı için de dünyanın en iyi şairleri erkektir. Kadınlar anlaşılmak için değil, sevmek için yaratılmış” diyerek salondakileri güldürdü. Silivri’de olmaktan ve sevenleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Tazeoğlu, Söyleşi Günleri başlatan Başkan Işıklar’a teşekkür etti.

 

IŞIKLAR TAZEOĞLU’NA ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Başkan Işıklar söyleşi sonunda Kahraman Tazeoğlu’na çiçek, gümüş tabak ve Silivri’nin tarih kitaplarından hediye ederek Söyleşi Günleri’ne katıldığı için teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim