Geleneksel hale gelen Silivri Belediyesi Ortaköy Börek Festivalinin 4.’sü, 774 tepsinin kıyasıya rekabetiyle muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi. Türkiye sevdalısı Yunanlı dostların katılımıyla gerçekleşen festivalde, her iki ülkeden kadınlar beraber yufkalar açıp hünerlerini sergiledi. Yarışma Börek, Dilme Tatlısı ve Ev Baklavası olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleşti. Börek kategorisinde 716, baklava kategorisinde 36 ve dilme kategorisinde de 22 tepsi yarıştı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Türk ve Yunan kadınları ile birlikte yufka açtı.

 

IŞIKLAR; "BU FESTİVALDE DOSTLUK YARIŞIYOR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, her sene artan bir katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Yüzyıllarca beraber yaşamış iki ülkenin kültür ve geleneklerinin pekiştirilmesi adına yaptığımız bu festivalimizde dostluk yarışıyor. Küçücük bir börekle barışı ve kaynaşmayı sağlayabiliyoruz. Bugün büyük siyasilerin yapamadığını bir tepsi börekle yapıyoruz. Çünkü biz kardeşiz, barış içinde farklı kültür ve geleneklere saygı duyarak yaşayan bir toplumuz. İlçemizde bu yerel değerlerimizin yaşamasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

KATEGORİ BİRİNCİLERİNE YARIM ALTIN

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise jüri üyelerinin bir hayli ter döktüğü oylamalar sonucunda en iyi börek ve en iyi tatlı güçlükle seçildi. Jürinin seçmekte zorlandığı yarışmanın kategori birincileri yarım altınla ödüllendirilirken, 2 tepsiyle katılan tüm yarışmacılara altın ve sürpriz hediyeler dağıtıldı. Birinci olan Böreğin sahibi Dürdane Zeren, Baklava kategorisinde Sim Cafe ve Dilme kategorisinde ise Sefa Bozkurt bütün rakiplerini geride bırakarak ödül almaya hak kazandılar.

 

SUZAN KARDEŞ’TEN RUMELİ EZGİLERİ

Festivalin konser ayağında ise ünlü sanatçı Suzan Kardeş binlerce Silivrili vatandaşı seslendirdiği Rumeli türküleriyle adeta coşturdu. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar sanatçı Suzan Kardeş’e de çiçek ve plaket takdimi yaptı. Gecede Silivri Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Ortaköylü Tevfik Elibol ve liseli gençlerden oluşan guruplar da sahne alarak mahalle sakinlerine keyifli bir festival yaşattılar. Börek Festivali sahne programı, akşam saatlerinde Taksim’de yaşanan olaylar nedeniyle erkenden sonlandırıldı.


Editör: TE Bilişim