Silivri Belediyesi Nisan ayı Söyleşi Günleri’nin bir diğer konuğu Türk edebiyatının önemli şair ve yazarlarından olan Ataol Behramoğlu’ydu. Yaşar Kemal Sergi Salonu’nda gerçekleşen ‘Şiire Adanmış 50 yıl’ konulu söyleşiye özellikle öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Kültür- Edebiyat Kulübü katkılarıyla gerçekleşen söyleşiyi Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, birçok eğitmen ve öğrenci izledi. Behramoğlu, şiirin öneminden söz ederek sadece toplumsal bir konuda değil, şiirin yalın ve açık şekilde yazılarak insana direk ulaşması gerektiğini dile getirdi. Türk şairlerinin bunu başardığını ifade eden Behramoğlu, şiirlerini Müzisyen Haluk Çetin’in ezgileri eşliğinde okudu.

IŞIKLAR; “ATAOL BEY İLÇEMİZİ ONURLANDIRDI”


Söyleşi sonunda konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; “Silivri’de sanatın, kültürün, şiirin, edebiyatın ilçenin tarihi dokusuyla beraber, şehirlerin hafızalarıyla yaşadığını görüyoruz. Silivri’de yaşamak onun için güzel. Ataol Bey gibi önemli bir sanatçının Silivri’yi onurlandırdığını düşünüyorum. Sanat kimliğini öne çıkarabilmek için, yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi yapmayı sürdüreceğiz” diyerek Behramoğlu’na Söyleşi Günleri’ne katılım gösterdiği için teşekkür etti. 

















Editör: TE Bilişim