Silivrili tiyatrocu Ali Solmaz, 50 kişilik ekibiyle birlikte Sadrazam Piri Mehmet Paşa’nın hayatını anlatan bir oyun hazırlıyor.

Piri Mehmet Paşa, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman gibi iki ayrı padişaha sadrazamlık yapmış önemli bir isim.

Sadrazamlık döneminden önce Silivri’de kadılık yapan Piri Mehmet Paşa, sadrazamlık görevinin tamamlanmasından sonra emekli olduğunda yine Silivri’ye yerleşerek Mimar Sinan ile yakınlığı sayesinde bölgeye önemli tarihi eserler kazandırdı.

Silivri’de vefat eden Osmanlı sadrazamının mezarı da halen Silivri’de kendi adını taşıyan Piri Mehmet Paşa Camii’nin bahçesinde bulunuyor.


HARIL HARIL HAZIRLIK YAPILIYOR

Tiyatrocu Ali Solmaz 50 kişilik ekibiyle birlikte Piri Mehmet Paşa’nın hayatını sahneye koymak için yoğun bir hazırlık içerisinde.

Oyunda, Piri Mehmet Paşa’nın Silivri’de kadılık yaptığı dönemi anlatan sahneler de yer alacak.

Dönemi anlatan kostümlerin özel olarak hazırlandığını belirten Ali Solmaz, “Türkiye’de şimdiye kadar yapılmamış bir ilki sahneye koymaya hazırlanıyoruz. Oyunumuzda Silivri’nin yerel tarihini ve Piri Mehmet paşa’nın Silivri ile ilişkisini anlatan sahneler ağırlıkta olacak. Yine bu oyunla ilgili bir takım sürprizlerimiz de var” şeklinde konuşuyor.

Oyunun önümüzdeki Aralık ayı içerisine yetişmesi planlanıyor.

 
Editör: TE Bilişim