Bir dönem Silivri’de yaşamış ve ilçede yaşadığı yıllarda dört ayrı şiir kitabı yayımlanan Türk şiirinin ünlü ismi Ahmet Erhan’ın adı Silivri’de sonsuza kadar yaşatılacak. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, alınan Belediye Meclis Kararıyla Şair Ahmet Erhan’ın ismini Toplu Konutlar bölgesinde düzenlenen bir parka verdi. Erhan’ın anısını sonsuza kadar yaşatacak olan parkın açılışı 27 Eylül Cuma günü saat 18.00’da gerçekleşecek.

İlçe protokol üyelerinin yanı sıra edebiyat dünyasından Şair Refik Durbaş, Şair Turgay Fişekçi, Şair Haydar Ergülen, Şair Hüseyin Alemdar, Doktor- Yazar Ercan Kesal, Türkiye Yazarlar Sendikasını temsilen Şair C. Hakkı Zariç ve Sanatçı Hüsnü Arkan’ın Şair Ahmet Erhan adının verildiği parkın açılışına katılması bekleniyor.

 

AÇILIŞ ÖNCESİ SON DÜZENLEMELER

Başkan Işıklar, açılış öncesinde parkta yapılan son düzenlemeleri yerinde inceleyerek tüm detaylarla tek tek ilgilendi.

 

ŞAİR AHMET ERHAN PARKI’NDA NELER YAPILDI?

Silivri Belediyesi tarafından Eski Millet Hastanesi arkasında yapılan Şair Ahmet Erhan Parkı Düzenlemesi kapsamında toplam 4 bin 600 metre kare alanda; bin 600 metrekare sert zemin düzenlemesi gerçekleştirildi. 3 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi yapılan park; elektrik ve sulama tesisatı döşenerek aydınlatma direkleriyle aydınlık ve modern bir görünüme kavuşturuldu. Çocuk oyun alanı, satranç oyun alanı, çay bahçesi ve spor alanlarının yer aldığı park, yapılan bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla atıl görünümünden kurtularak, bölge sakinleri için nefes alma noktası haline geldi.

 



 

Editör: TE Bilişim