AK Parti’de strateji mücadelesi bitmiyor…

Silivri İlçe Teşkilatı içerisinde özellikle “Anadolu Grubu” olarak da adlandırılan Mutlu Bozoğlu karşıtlarının İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe nezdinde yoğun bir şekilde Bozoğlu karşıtı kulis yaptıkları biliniyor.

Bu kulis çalışmalarının en büyük destekçisi de İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca

Peki Kaynarca’nın Bozoğlu’ndan duyduğu rahatsızlığın sebebi nedir?

Milletvekilliği görevinde üçüncü ve son dönemini yaşayan, bu nedenle de yüzünü Silivri Belediyesi’ne çeviren Kaynarca; Silivri Belediyesi’ni direk veya dolaylı olarak siyaseten ele geçirmek istiyor...

Bilindiği gibi ilçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP’li Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile son derece uyumlu bir ilişki yürütüyor.

Haliyle bu uyum Kaynarca’nın kişisel stratejisine uygun değil…

Kaynarca’nın desteklediği Anadolu Grubu, Mutlu Bozoğlu’nun görevden alınarak yerine Hüseyin Turan’ın ilçe başkanı olarak atanması için İl Başkanı Kabaktepe nezdinde yoğun temaslar yürütüyor.

Ancak şöyle bir gerçek var ki; Hüseyin Turan’ın ilçe başkanı yapılması; Cumhur İttifakı içerisinde ekstra bir sancının başlamasına yol açar…

2004 ila 2009 yılları arasında Silivri Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turan’ın 2009 seçimlerini kaybederek koltuğuna veda etmesinden sonra bütün hayalinin yeniden belediye başkanı seçilebilmek olduğunu bilmeyen yok.

2009 yılından itibaren her seçimde AK Parti içerisinde bu görev için aday adaylığı müracaatında bulunan Turan eğer ki ilçe başkanı yapılırsa Cumhur İttifakı gereğince desteklemesi gereken MHP’li Belediye Başkanı’yla nasıl uyum içerisinde çalışacak?

Volkan Yılmaz’ın doğal rakibinin ilçe başkanı yapılması; Yılmaz’ı gözü gibi sakındığı bilinen Devlet Bahçeli’ye karşı nasıl bir mesaj içerecek?

İşin bu tarafı düşünülüyor mu?

Tekrar belirtiyorum ki; Tülay Kaynarca’nın A planı 2024 yerel seçimlerinde kendi belediye başkan adalığıysa B planı da Hüseyin Turan’ın adaylığı…

İşte bu plana Kabaktepe’nin de alet edilmesi; Cumhur İttifakı içerisinde ekstra bir sancı oluşturacaktır…