AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti İstanbul il binasındaydı.

Burada gerçekleştirilen toplantıda önümüzdeki haftalarda yapılacak olan ilçe kongrelerinde hangi isimlerin aday olmasına izin verileceği belirlendi.

AK Parti’nin demokrasi anlayışı bu şekilde…

Erdoğan ve üst düzey yöneticilerin fikir birliğine vararak belirlediği kişi ilçe başkanlığı için aday oluyor. İlçe delegeleri de formalite icabı sandığa giderek o isme oy vermek suretiyle ilçe başkanlarını “seçmiş” sayılıyor.

Bu işin usûl kısmıydı…

Şimdi gelelim esasa…

İstanbul’daki toplantıdan sızan bilgiler; Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu ile bir dönem daha devam edileceği şeklinde…

Bozoğlu’nun en dikkat çeken özelliği “seçim kazanmış ilçe başkanı” madalyasına sahip olması…

Hatırlanacağı gibi 2004 ila 2009 yılları arasında Silivri Belediyesi’ni elinde tutan AK Parti en güçlü olması gereken dönemde seçim kaybetmişti. Dönemin belediye başkanı Hüseyin Turan, o günlerde AK Parti’de olan dönemin başkan yardımcısı Metin Karakaş ve yine bir dönem ilçe başkanlığı görevini yürüten Tülay Kaynarca bir türlü kendilerini halka sevdirememişti. (AK Parti, Silivri'de bu isimlerden kısmen bile olsa sıyrılınca yeniden başarılı sonuçlar almaya başladı.

O dönemdeki başarısızlığın perde arkası mimarı olan Tülay Kaynarca; 2019 yerel seçimi sırasında MHP adayının desteklenmesine en çok karşı çıkan isim olmuştu. Alınan karardan vazgeçilmesi için son dakikaya kadar mücadele eden Kaynarca; Hüseyin Turan’ın bir kez daha aday yapılması için çaba sarf etmişti.

Ancak herşeye rağmen Mutlu Bozoğlu'nun ilçe başkanlığında genel merkezin talimatı harfiyyen yerine getirilmiş ve 10 yıl önce düşürülen kale; Cumhur İttifakı üzerinden geri alınmıştı.

Tülay Kaynarca’nın milletvekilliği üç dönem kuralı gereğince ilk genel seçimde sona erecek. Yeniden milletvekili adayı gösterilmesi ihtimal dahilinde görülmüyor.

AK Parti kulislerinde dolaşan söylentilere göre; Kaynarca’nın bundan sonraki hedefi belediye başkanlığı…

Öncelikli olarak Silivri’yi isteyen Tülay Kaynarca, bunun mümkün olamaması durumunda; “neresi olursa olsun, yeter ki bir belediye başkanlığı olsun” mantığı ile hareket ediyor…

İşte bu amaç doğrultusunda öncelikli olarak Mutlu Bozoğlu’nun ilçe başkanlığından uzaklaştırılması ve kendi etkisi altında bir ilçe başkanı bulabilmeyi hedefleyen Kaynarca perde arkasından sinsice bir çalışma yürütüyordu.

AK Parti’nin Silivri’deki sevilen ismi Sami Barlas’ı da bir şekilde kafalayan Kaynarca, Bozoğlu’nu düşürdükten sonra da yine aynı sinsilikte Volkan Yılmaz’ı yıpratmaya çalışacaktı.

Ancak görünen o ki; evdeki hesap çarşıya uymadı…

Genel merkezin talimatları doğrultusunda Volkan Yılmaz ile her şeye rağmen uyumlu bir ilişki yürüten Mutlu Bozoğlu’nun ilçe başkanlığına devam etmesi; AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı içerisindeki bütün "perde arkası hesapları" da alt üst etmişe benziyor…

Bu yaşanan son gelişmeler karşısında Sami Barlas ile Tülay Kaynarca arasındaki gizli ittifak bundan sonra devam edecek mi?

İşte onu da zaman gösterecek…