CHP’li İstanbul Büyükşehir ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız; Silivri Kavaklı Mahallesi’nde bulunan ve planlarda “üniversite alanı” olarak ayrılan 172 dönümlük arazinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Ethem Sancak'ın yeğeni Murat Sancak'ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine tahsisini Halk TV ekranlarında değerlendirdi.

Yer seçiminin yanlış olduğuna dikkat çeken Yıldız; özete şunları söyledi:

3 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazetede yayınlanan karar ile 172 bin m2 arazinin, kamuoyunun çok yakından tanıdığı, iktidara yakın bir iş insanına tahsis edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Değeri 300-350 Milyon TL civarında olan bu arazinin Ethem Sancağının yeğeni Murat Sancak'a ait Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketine tahsis edilmiştir. Ödeyeceği tahsis bedeli yatırım bedelinin binde biri olan sadece 4 Milyon TL'ye. 246 Milyon TL bir fark var.

“ARAZİNİN FONKSİYONEL DEĞERİ PARASAL DEĞERİNDEN DAHA ÖNEMLİ”

Arazinin parasal değerinden çok daha önem arz eden fonksiyonel değeri var. İlçe belediyesi hizmet alanları, bölge kültürü ile özdeşleşen kültürel etkinliklerimizin; yağlı güreşlerin yapıldığı alan. Gençlerin spor yapabileceği alanlar yer alıyor. Ayrıca önceki dönem belde belediye başkanı Hasan Geyiktepe döneminde bu yer mera vasfındaydı. Rahmetli Belediye başkanı 2007 yılında ot bedelini ödeyerek mera vasfından çıkardu. Buranın üniversite ve spor alanı yapılması ile ilgili bakanlığa müracata bulundu. Yarım kalan bu süreç geçtiğimiz dönem CHP'li Silivri Belediyesi tarafından 1/5000'lik planlara üniversite ve spor alanı olarak işlendi.

“EĞİTİM ALANININ SEÇİLMESİNİ MANİDAR BULUYORUZ”

Tahsis kararını duyduktan sonra araziye bizzat gittik bölge sakinleri ile konuyu paylaştık. İlçemizde birçok sanayi vasıflı yerler varken buranın tercih edilmesi doğru bir karar değil. Eğitim ve spor alanı olarak kalmasını savunuyoruz. Eğitim ve spor alanı plan notu ve bölgemizde birçok sanayi alanı varken yatırım için bu yerin tercih edilmesini manidar buluyoruz. Bölge sakinleri de bizimle aynı düşüncede. Yerleşim alanına çok yakın, tıbbi kimyasal atık tehlikesi de ayrıca var.

Silivri ile ilgili, Silivri SİAD ile beraber yürüttüğümüz üç ıslah sanayi bölgesi çalışmamız var. Sanayicilerimizle birlikte bu çalışmalarımızı gerçekleştirdik ve bakanlığımızın onayına sunduk. Bu çalışma onaylanmış olsaydı ihtiyaç duyulan sanayi arsaları elimizde olacaktı ve bu yatırımlar daha uygun bir zeminle hayata geçirilirdi.

“İSTİHDAM SAĞLAYACAK YATIRIMLARA KARŞI DEĞİLİZ”

İlçemize istihdam ve yatırım sağlayacak, katma değer sağlayacak tüm yatırımların yanındayız. Ancak Kavaklı, Selimpaşa ve Ortaköy'de sanayi alanlarımız mevcut. Alt yapısı sağlanmış bu bölgelerde söz konusu yatırım değerlendirilebilir. İstişare edip parti kurmayları ve hukukçuları ile önümüzdeki hareket planını belirleyeceğiz. İnşallah bu yanlış karardan bir an önce geri dönülür.”

"KARARLAR ORTAK İRADEYLE ALINSIN; İLÇE BELEDİYESİ DE YOK SAYILMASIN”

Silivri'ye gelecek yatırımlar ve yapılacakların keyfi kararlar veya yandaşlara verilerek değil ilçe ve İBB Belediyesi görüşleri dikkate alınarak gerçek ihtiyaçlar dikkate alınarak ortak aklla yapılmasını savunan Yıldız, "Alınmış bu kararı vatandaşlarımızın vicdanına ve takdirlerine bırakıyorum. AK Parti hükümetinin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın alınmış olan bu hatalı karardan döneceğini umut ediyorum" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim