Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Çanakkale Zaferi'nin 106. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yalçın, mesajında şu ifadeleri kullandı:

Bazı tarihler vardır anlam bakımından Türk milleti için çok değerli ve önemlidir. Bazı gelişmeler vardır dünü, bugünü ve yarını ifade eder. Bazı hadiseler vardır azim ve inancın timsali, bağımsızlık ve özgürlüğün adı, kahramanlık destanının örneğidir. 
İşte bu tarihlerin, bu gelişmelerin ve bu hadiselerin bir misali de Çanakkale Savaşı’nda yaşanmıştır. Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen düşman orduları bir araya gelmiş, 1915’te Çanakkale’den saldırıya geçmiştir. Teknolojik bakımdan tüm imkanları elinde bulunduran düşman güçleri, iman, cesaret ve inanç karşısında yerle bir edilmiştir. Kimi cephede karadan kovulmuş kimi cephede denize dökülmüştür. 
Çanakkale’de Türk milleti destan yazmıştır. Türk’e düşman olan kim varsa geçit verilmemiştir. 
Orada ortaya konan ruh, Kurtuluş Savaşı’nın ilham ve inanç kaynağı olmuştur. Sonuç itibariyle Türk milleti canla, kanla ve nice bedeller ile vatanını kurtarmıştır. 
106 yıl önce atalarımızın vermiş olduğu mücadeleyi asla unutmuyoruz. Aynı duyguyu, aynı imanı ve aynı kararlı duruşu sergiliyoruz. Biz bu vatanın her bir karışını canımızdan çok seviyoruz. 
Bağlılığımızla, sevdamızla ve inancımızla Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmaya, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya yeminliyiz. 
Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106.yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kurucu kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.
Zafer Yalçın
Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı

Editör: TE Bilişim