Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 75. yılı münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı. Tuğlu mesajında, Atatürk’ün eserlerine her geçen gün çok daha fazla ihtiyaç duyulduğuna ve değerlerinin arttığına vurguda bulundu.

 

TUĞLU’NUN ANMA MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti ve partimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sevgi ve saygı uyandırarak Yüce Türk Milleti’ni çağ ile tanıştırmış ve varlığını teminat altına almıştır. Böylece, bağımsızlık ve çağdaşlaşma projesinin ürünü olan büyük bir eserin altına imzasını atmıştır.

İşte dünya ülkelerinin ve liderlerinin dahi övgüsünü kazanmış olan böylesi büyük bir liderin geleceği emanet ettiği gençlere de bu anlamda büyük görevler düşmektedir. İleride ülke yönetimini devralacak, yarınlarımızı şekillendirecek, muhasır medeniyetler seviyesine ülkemizi ulaştıracak olan gençlerimizin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığını pusula kabul edip bu yolda yürümeleri, kazanımlarını pekiştirmeleri gerekmektedir.

Barış, dostluk, kardeşlik, hoşgörü, sevgi ve saygı gibi değerlere en çok ihtiyacımız olan şu günlerde, Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu eserlerin değeri çok daha iyi anlaşılmakta, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak, güvence altına alarak nasıl değiştirilebileceğini, nasıl çağdaş ve örnek teşkil eden bir cumhuriyet haline getirilebileceğini tüm dünyaya göstermiş olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 75. Yılında saygı, şükran ve özlemle anıyoruz.

 

 

Editör: TE Bilişim