Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 76. yılı münasebetiyle bir anma mesajı yayımladı. Tuğlu mesajında, Atatürk’ün eserlerine her geçen gün çok daha fazla ihtiyaç duyulduğuna ve değerlerinin arttığına vurguda bulundu.

TUĞLU’NUN ANMA MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti ve partimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sevgi ve saygı uyandırarak Yüce Türk Milleti’ni çağ ile tanıştırmış ve varlığını teminat altına almıştır. Kurtuluş Savaşı’nda kazandığı zaferlerle ulusumuzu bağımsızlığa kavuşturan, Anadolu halkını örgütleyip halk harekâtını başlatan, millet bilincinin oluşmasına öncülük eden, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak sayısız devrimi gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinde hak ettiği yeri almıştır. Yıkılan Osmanlı Devleti’nin küllerinden modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının yolunu açan Atatürk, 20. Yüzyılın en büyük değişim projesinin mimarıdır. Onun bizlere emanet ettiği bu vatan ve Cumhuriyetimizin temel yapı taşları olan ilke ve devrimlerini yaşatmak ve daha ileriye taşımak bize düşen en büyük görevdir. 76 yıl önce aramızdan ayrılan Atatürk, ilkeleri, devrimleri ve eserleriyle sonsuza dek yaşayacaktır.

Dünya ülkelerinin ve liderlerinin dahi övgüsünü kazanmış olan böylesi büyük bir liderin geleceği emanet ettiği gençlere de bu anlamda büyük görevler düşmektedir. İleride ülke yönetimini devralacak, yarınlarımızı şekillendirecek, muhasır medeniyetler seviyesine ülkemizi ulaştıracak olan gençlerimizin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığını pusula kabul edip bu yolda yürümeleri, kazanımlarını pekiştirmeleri gerekmektedir.

İş ve maden kazalarının giderek arttığı bu günlerde dileğimiz gönlümüzde yatan acıların yaşanmadığı bir Türkiye’dir. Ulusal mücadele kolay kazanılmadı, ağır bedeller ödendi. O nedenle hepimizin ama hepimizin ulusal bağımsızlığımızı kazandıranlara şükran borcu vardır.

Atatürk bütün mal varlığını halkına armağan eden bir liderdi. Bu halk bunun için Atatürk’ü ve onunla beraber yol alan kadrolarını unutmadı, onun içindir ki Atatürk bütün dünyada saygıyla karşılanır, bütün dünyada saygıyla anılır.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. yılında saygı, şükran ve özlemle anıyorum.

Editör: TE Bilişim