Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile yayımladığı mesajında, “Tüm yaşam alanlarında hayata geçirilecek uygulamalarla, engelli vatandaşlarımızın eşit koşullarda sosyal yaşama kazandırılması sağlanmalıdır” dedi.

 

Tuğlu'nun yazılı açıklaması şu şekilde:

Maalesef ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik hizmetler, bu güne kadar istenilen düzeye getirilememiştir. Engelli vatandaşlarımız sosyal güvenlik, iş, eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarındaki yetersizlikler sebebiyle  sosyal hayata katılamama gibi konularda büyük sorunlar yaşamakta, eşitlik ilkesinin dışında bırakılmaktadırlar.

Bu sebeplerdendir ki, öncelikli olarak toplumsal hassasiyetin arttırılması ve toplum bilincinin oluşturularak engeli vatandaşlarımıza hizmet veren kamu, özel sektör ve STK gibi gönüllülük esasına dayalı örgütlerin güçlendirilmesi büyük önem taşımaktadır. Tüm sosyal yaşam alanlarında uygulanacak politikalarla, engelli vatandaşlarımızın eşitlik ilkesi gereğince toplumsal yaşama kazandırılması sağlanmalıdır.

Unutmayalım ki, insanların engelli olmaları, doğuştan ve sonrasında çeşitli etkenlere dayalı olarak ortaya çıkmaktadır. Toplumsal hayat içinde hepimizi etkileyebilecek olan bu etkenler sebebiyle engeli bulunan vatandaşlarımızın sıkıntıları ve bunların çözümü bizlerin ortak bir sorunudur.

Sosyal devlet anlayışı, engellisine her anlamda sahip çıkmayı, iş bulmayı, yaşamını idame ettirebilmesi için gerekli şartları sağlamayı, ulaşım ve fiziki zeminlerin iyileştirilmesini gerektirir.

Unutmamamız gerekir ki, hepimiz çok rahat idame ettirdiğimiz yaşantımızda bir engelli adayıyız. Her an bir kaza geçirmemiz, bir kaza kurşununa kurban gitmemiz mümkündür.

Yaşamın her alanındaki engellerin kalkması, toplumsal yaşamın her alanına katılımınızla birlikte el ele mücadele etme dileğiyle. Gelin birlikte engelleri aşalım.”

Editör: TE Bilişim