Cumhuriyet Halk partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu'nun, Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıldönümü sebebiyle yayımladığı mesaj şu şekilde:

 

“İktidar koltuğuna oturduğundan bu yana, Cumhuriyet’in kazanımlarını yok etmekten, değerlerinin içini boşaltmaktan çekinmeyen, bu uğurda her türlü kararlı davranışı ortaya koyan AKP, artık Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümü kutlamalarını dahi kısıtlamıştır. Söz konusu AKP iktidarı, tartışma konusu dahi yapılması mümkün olmayan Cumhuriyet’i ve onun kazanımlarını ele geçirilmesi gereken son kale olarak görmekte ve bu yönde politikalarına şekil vermektedir.

Bir gerçektir ki; bu politik hareketler Cumhuriyet’e sahip çıkma duygu ve bilincini kat be kat arttırmaktadır. Ki bu iktidar, düzmece bahanelerle getirdiği yasaklar neticesinde Yüce Türk Milleti’nin Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan bağlılığına darbe vurabileceği şeklinde büyük bir yanılgı içerisine düşmüştür.

Ancak unutulmamalıdır ki, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyet’i kuran Cumhuriyet Halk Partisi yaşadığı sürece iktidarın kurduğu hayaller uygulamaya geçemeyecek, hayat bulamayacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu uğurda canını veren şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet’imizin 90. Yılını onur ve gururla kutluyorum.”

 

 

 

Editör: TE Bilişim