Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ilçeyi eğitim kenti yapmak konusundaki çabalarına bir yenisini daha ekleyerek Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne yer tahsis etti. Daha önce İstanbul Üniversitesi’ne tahsis edilen, üniversite tarafından faaliyete geçmeyince tahsisi iptal edilen Selimpaşa’daki belediyeye ait altı ayrı tarihi bina, Havacılık Eğitimleri faaliyetlerinde kullanılmak üzere Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne tahsis edildi. Silivri Belediye Meclisi’nden de geçen tahsis protokolü, 13 Haziran Perşembe Günü Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törenle Başkan Işıklar ile THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım arasında imza altına alındı. Gerçekleşen imza törenine; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, THK Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Nevin Yörük, THK Silivri Şube Başkanı Avukat Yalçın Çakır, THK Babaeski Şube Başkanı Metin Karakuş, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri katıldı.

 

IŞIKLAR; "THK GURUR DUYDUĞUMUZ KURUMLARIMIZDAN BİR TANESİ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gerçekleşen imza töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi; "Bu salonda benzer birçok protokol yaptık. Ülkenin şartlarında her şey istediğimiz gibi olmuyor. Hepsinde edindiğimiz ortak nokta şu ki; bir işin yapılması için temel adımın atılması lazım. Macun tüpten çıkmıştır ve geri döndürülmesi imkânsızdır. Silivri’de böyle bir gelişme yaşandı ve üç tane alanımız tarihinde ilk defa eğitim alanına dönüştü. Artık üniversiteden başka hiçbir şeyin olmayacağı kesinleşmiş alanlara sahip olduk. Bunlar üniversitenin olmasından çok daha büyük işlerdi. Silivri yeryüzü mirası, tarihi eserleri, büyük tarım alanları, geniş yüz ölçümü ve ulaşım kolaylığıyla önemli dinamiklere sahip bir ilçe. Altı ayrı havaalanının ortasındayız ancak bugüne kadar havacılık ile ilgili bir gelişme yaşamadık. Bugün böyle bir vesile ile bir aradayız. Güzel bir başlangıç olacağına inanıyorum. Havacılık yüksekokuluna razıyken, bir fakülteye dönüşmesini ve üniversite merkezinin de burada planlandığını duyunca çok memnun oldum. İlçenin dinamiklerine cevap verecek bir gelişim göstereceğine inanıyorum. THK bizim gurur duyduğumuz kurumlardan bir tanesi. Yardımlaşmanın, dayanışmanın, özel ve kutsal günlerimizde aklımıza gelen, bizi var eden değerlerimizi koruyan önemli kurumlardan bir tanesi. Böyle bir kurumla iş birliği içinde olmamız bizim için ayrıca bir gurur.” Başkan Işıklar konuşmasında bu işbirliğinin gerçekleşmesinde emeği olan THK Silivri Şubesi’ne de teşekkürlerini iletti.

 

YILDIRIM; "SİLİVRİ’DE OLMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım ise; "Bugün çok güzel bir olaya tanıklık ediyoruz. Eğitime yapılan yatırım büyük hizmet olduğunu biliyorum. Burada dünyada 37 tane Havacılık ve Uzay Üniversitesi var. Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitesi dünyada kurulan 37. Üniversite, ülkemizde 180 üniversite var. Ancak 1 tane Havacılık ve Uzay Üniversitesi bulunmakta. Türkiye’nin Türk Hava Kurumu önceliğinde hava araçlarının üretildiği ve bakımlarının yapıldığı bir merkez olması için büyük mesafe kat ettik. Silivri’de Yüksekokul açacağız ve öğrenci almaya başlıyoruz. Önce Havacılık Meslek Yüksek Okulu, takiben Hava Ulaştırma Fakültesi, arkasından Mühendislik Fakülteleri Silivri’de faaliyete geçecek. Trakya Türkiye’nin aydınlık yüzüdür, biz de burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Burada hizmet vermekten bu bölgenin insanına hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Çorlu’da bütün bölgeye doğu Avrupa’ya, Orta doğuya hizmet verecek bir Bakım Merkezi kuruyoruz. Bu bakım merkezinde uçak ve helikopterlerin bakımlarını yapacağız ve bu bakımları yapacak gençlerimiz de Silivri’den yetişecek gençler olacak” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından tahsis protokolü Işıklar ile Yıldırım arasında karşılıklı imza altına alındı.

 

ÜNİVERSİTE 2013- 2014 EĞİTİM YILINDA ÖĞRETİME BAŞLAYACAK

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne Havacılık Eğitimleri faaliyetlerinde kullanılmak üzere, mülkiyeti belediyeye ait olan, Selimpaşa Mahallesi, 5811, 5818, 5879, 6286 ve 6287 parseller üzerinde bulunan tarihi binaları 25 yıllık süre ile tahsis etti. Türk Hava Kurumu Üniversitesi, tahsisi yapılan binalarda 2013 - 2014 Eğitim ve Öğretim yılında faaliyete başlayacak.



Editör: TE Bilişim