Silivrili kanaat önderlerinden, 1977- 80 yıllarında ve 1984- 89 yılları arasında Silivri Belediye Meclis Üyeliği yapmış, ilçenin ilk mali müşaviri olan Şinasi Günaydın, hayata veda etti. Piri Mehmet Paşa Camisi’nde cenaze namazı kılınan Günaydın için, Silivri Belediyesi’nde resmi tören düzenlendi. Dost ve arkadaşları düzenlenen törende Günaydın ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

SORUCU; "KENDİSİ ÇOK TİTİZ VE HASSASTI”

Günaydın ile birlikte Meclis Üyeliği yapan Mustafa Sorucu, şunları söyledi; "Kendisi ile 1984-89 döneminde beş yıl süre içerisinde çok güzel görevler paylaştık. Kendisi mesleğinin getirdiği tecrübeler ile bize önderlik etti, çok titiz ve hassastı. Bizlere görev yaparken not almamızı tembihlerdi. Kendisi büyük deneyimi ile belediyeciliği öğretti, göreve başlarken 12 arkadaştık, şuan 5 arkadaş kaldık. Hayatta kalan o dönemki meclis arkadaşlarım ve şahsım adına kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim.”

 

BAYSALGİL; "ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Silivrispor’da oynadığı yıllardan arkadaşı Çevik Baysalgil; "Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisinden gerek spor olarak, gerek bireysel olarak çok şeyler öğrendim. Büyüğümüzdü, bize öğrettiklerinin hepsini bizden sonrakilere aktarıyorum. Allah ailesine ve bizlere büyük sabır versin” dedi.

 

GENÇOĞLU; "KUTUP YILDIZIMIZI KAYBETTİK”

İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Silivri Temsilcisi Saadet Gençoğlu ise konuşmasında şunları söyledi; "Sevgili üstadımızı hastanede ziyaret ettiğimizde hastalığını bir kenara bırakıp bana geçen haftaki oda seçimlerini sormuştu ve katılamayacağı için çok üzgün olduğunu belirtmişti. O durumda bile sağlığını değil mesleğini ve odayı düşünüyordu. Üstat her zaman ilkelerine ve değerlerine bağlıydı, bizler ondan hep muhasebe tarihini dinledik. Kapısı bizlere her zaman açıktı, tatlı tatlı sohbet eden iyi bir insandı benim Şinasi Amcam. Silivrili mali müşavirler kutup yıldızını kaybetti. Onu çok özleyeceğiz.”

 

SÖNMEZ; "GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATARAK ÇALIŞIRDI”

Törene katılan Türkiye Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Sönmez ise şunları söyledi; "Değerli Şinasi ağabeyin dostları ve meslektaşları, Silivri’ye ilk geldiğimde kendisiyle tanışmıştık. Onun mesleğimiz için yaptıklarını tahmin bile etmemiz zordur, gecesini gündüzüne katarak çalışırdı. Bu gün mesleğimiz bir yerlerde ise onun çok katkısı var. Emeğini hiçbir zaman için unutmayacağız.”

 

IŞIKLAR; "DÜRÜSTLÜĞÜ VE İLKELİ DURUŞU BİZLERE ÖRNEK OLDU”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, duygu ve düşüncelerini şu şekilde aktardı; "Sevgili Şinasi ağabeyimizi ebedi istiratgahına uğurlamak için buradayız. Bütün dostlarına başta ailesine sabırlar, Allah’tan rahmet diliyorum. Şinasi ağabeyimiz bundan iki ay öncesine kadar bana düzenli olarak uğrar, telefonla hatır sorardı. Kendisi geldiğinde ısrar etmeme rağmen fazla kalmaz, rahatsız etmek istediğini söyler, olaylara karşı duygu ve düşüncelerini anlatır giderdi. Yaşadığı heyecanı gözlerinde görürdüm. Detaycı, inatçı, çalışkandı. Çalışkanlığı, dürüstlüğü, ilkeli duruşu çalışma arkadaşlarına, hepimize örnek olmuştur. Şinasi Ağabey, halkın arasında gezip, izlenimler alıp, gördüğü eksikleri hayata geçirmek için çaba veren ağabeylerimizdendi. Silivri’nin siyasi ve sosyal hayatına, mesleki örgütlenmesine, sporuna çok şey kattı. Esas onun bize hakkını helal etmesi gerektiğini düşünüyorum. Onu bütün meclis üyesi arkadaşlarım, çalışma arkadaşlarım adına sevgi ve saygı ile ebedi yolculuğuna uğurluyoruz. Kederli ailesine Allah’tan sabırlar diliyorum. Nur içerisinde yatsın.”



Editör: TE Bilişim