Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit düşen 24 yaşındaki Mustafa Yahya Mertcan, Çankırı’da toprağa verildi. Ailesi Silivri'de yaşayan Mertcan, annesinin memleketi Çankırı'daki şehit dayısının yanına defnedildi. 

Şehit Mertcan’ın dayısının da 25 yıl önce Van'ın Gürpınar ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduğu ve dayısının isminin Mertcan’a verildiği öğrenildi. Şehidin anneannesi Alime Coşkuner tabuta sarılarak "Dayına selam söyle" diye ağıtlar yaktı. Şehit Mertcan, dayısı ile aynı mezarlığa defnedildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesinde bir polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği Başak Mahallesindeki olayların ardından, mahalleye giden zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı mayınının patlaması üzerine şehit olan polislerden Yahya Mertcan, Çankırı’nın Eldivan İlçesinde toprağa verildi.

Cenaze törenine; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Vali Vahdettin Özcan, Çankırı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


DEDE COŞKUNER: BENİ DE ASKERE ALIN, BEN DE ŞEHİT OLMAK İSTİYORUM

Şehidin dedesi Ali Coşkuner, “Bundan 25 yıl evvel önce oğlum şehit oldu. Şimdide torunum şehidim oldu. Allah şehitlerimize rahmet eylesin inşallah. Şimdi bu hususta terör belasının önüne çıkıp bende savaşmak ve şehit olmak istiyorum. Malımı mülkümü vatan için feda etmeye hazırım ey hain terör, son çırpınışlarını yapıyorsun inşallah kahrolma günün yakındır.” diyerek feryadını dile getirdi.


ANNEANNESİ TABUTA SARILIP "DAYINA SELAM SÖYLE" DEDİ

Diğer yandan Şehit Mertcan’ın dayısının da 1990 yılında Van'ın Gürpınar ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduğu ve dayısının isminin yeğeni Mertcan’a verildiği öğrenildi. Cenaze töreninde şehidin anneannesi Alime Coşkuner de tabuta sarılarak "Dayına selam söyle" diye ağıtlar yaktı. Şehit Mertcan dayısı ile aynı mezarlığa defnedildi.








Kaynak: Cihan
Editör: TE Bilişim