Silivrililer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kutlamalara binlerce vatandaş katılarak belediye önünden marşlar eşliğinde sahil meydanında bulunan Atatürk Anıtına yürüdü. Silivri Belediyesi önünden başlayan yürüyüşe; Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, MHP İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, diğer bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum ve kamu kuruluşları, oda temsilcileri, muhtarlar, izci grupları, çok sayıda öğrenci ve binlerce Silivrili katıldı.

DEV BAYRAK AÇILDI

Söylenen marşlar ve şarkılar eşliğinde gerçekleşen Gençlik Yürüyüşünde açılan dev bayrak büyük alkış aldı. Metrelerce uzunlukta olan dev bayrağı omuzlayan Silivrililer, hep bir ağızdan marşlar söyledi. Silivri Belediyesi tarafından dağıtılan bayraklarla yürüyüşe katılan Silivrililer, bayram coşkusuna ortak oldu. Sahilde Atatürk Anıtı önüne toplanan kalabalık, önce saygı duruşunda bulunarak ardından da İstiklal Marşı’nı söyledi. Kaymakam Salih Keser günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

IŞIKLAR; "19 MAYIS ATEŞİNİ SONSUZA DEK YAŞATACAĞIZ”

Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan Gençlik Konseri’nin Hatay Reyhanlı’da gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu iptal edildiğini belirten Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şöyle konuştu: "Reyhanlı’da o bombayı çeken ve çektirenlerin ne amaçlar taşıdığını bu gün daha iyi anlıyoruz. Onlara Silivri halkı iki cevap verdi. Bir; Cumhuriyetin kuruluş ateşinin yakıldığı 19 Mayıs’ın ateşini bir daha söndürmeyeceğiz, iki; sizden korkmuyoruz dedi. O bombayı atan ve attıranlar şunu bilmeli; biz bir kabile devleti değiliz, aşiret devleti de değiliz! Biz Türkiye Cumhuriyetinin, Türk Milletinin insanlarıyız, Türkiye Cumhuriyeti Devletiyiz! Bizi bu yoldan çevirmeye, korkutmaya, sindirmeye, evlerimize kapatmaya uğraşanlar bu cevabı Silivri’de aldılar. Samsun’da Türkiye’nin ulusal kurtuluş mücadelesi ile yakılan o ateşi Atatürk gençlere emanet etmiştir. Bu ateşi sonsuza dek yakacak olan sizlersiniz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum. Silivri’nin ve Türkiye’nin aydınlık yarınlarının teminatı olan gençlerin görevi daha da büyük ve büyük önderin dediği gibi bu mücadeleyi verecek kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Türk milleti tarihinde hür yaşadı, hür yaşayacak. 19 Mayısta yakılan bu ateş, sonsuza kadar yanacaktır. Bunun en güzel örneğini bugün gösterdiniz, sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Kutlamalar, havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.


Editör: TE Bilişim