Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Dağlıca köyü kırsalında gerçekleştirilen hain saldırıda askerlerin şehit edilmesi tüm yurtta olduğu gibi Silivri'de protesto edildi.

Çeşitli noktalardan yürüyerek gelen alabalık gruplar, Silivri Atatürk meydanın da toplanan yaklaşık iki bin kişi saygı duruşu ve istiklal marşını okuduktan sonra terörü lanetledi. Katılımların az olması nedeniyle alanda toplanan grup, alana gelmeyenlere tepki gösterdi.

Alana toplanan grup,Terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.Bu sırada bir vatandaş katılımın az olmasından dolayı, '' Silivri bu kadar mı, ben Asker annesiyim oğlum Diyarbakır'da görev yapıyor, hani Silivri nerede neden duyurmadınız, hani bayraklarınız nerede'' '' Tek tek askerlerimi görmek istiyorum arkamda, ben hepinizin önünde giderim onlara siper olurum yeter ki şehit vermeyelim, vatan sağ olacaksa benim çocuklarım da sağ olsun'' ifadelerini kullandı. 

Ayrıca alanda küçük bir karmaşa yaşandı. Atatürkçe Düşünce Derneği Silivri şubesinin basın açıklaması okunmasına bir grubunun engel olduğu dikkat çekerken, ADD üyeleri ile Kasaba Grubu ve Ülkü Ocakları mensupları arasında atışmalar yaşandı. ADD'liler daha sonra alanı terk etti.

silivridehaber.com














Editör: TE Bilişim