Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde kullanımı ile mücadele amacıyla oluşturulan FİDE adlı proje, Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteğiyle hayata geçirildi.

FİDE’nin açılımı olan, “Farkında ol, İletişim kur, Değerlerini koru, Esir olma” sloganı ile yola çıkılan proje kapsamında Silivri sınırları içerisinde bulunan 7 mahalle, 75 site ve 7500 ebeveyne ulaşılarak çocuk ve gençlerin madde kullanımı ve önleme çalışmaları konusunda bilgilendirme yapılacak.

Proje kapsamında Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de “proje “ortağı” olarak katkı sunuyor.


EMNİYET AMİRİ GÜLAY TUNÇEL BİLGİ VERDİ

Projenin kamuoyuna tanıtımından önce Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen bir toplantıyla yerel medya mensuplarına bilgilendirme yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin’in de katıldığı toplantıda FİDE projesi hakkında ayrıntılı bilgiler veren Proje Koorninatörü ve İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Gülay Tunçer şöyle konuştu:

“…Günümüzün kara vebası olarak bilinen madde bağımlılığı, günümüz dünyasında 180 milyon kişiyi kıskacına almış durumda ve günden güne ürpertici bir şekilde halkasını genişletmeye devam etmektedir. Bugün ülkemizde de tehdit eden madde bağımlılığı, yol açtığı fiziksel, ruhsal ve toplumsal sorunlar hakkında bilinç seviyesinin yükseltilmesi amacıyla yapılan önleme faaliyetleri, madde ile mücadelenin en önemli basamağını oluşturmaktadır.

‘Siz’den öğrensin’ yaklaşım ile ebeveynlerin bilinç düzeyini yükselterek ‘benim çocuğum yapmaz’ anlayışının kırılmasını hedefliyoruz. Bu sayede uyuşturucu maddelerin bireyleri ulaştığı noktada, bireyin kullanmayı reddetmesini sağlayarak bağımlılık riskini en alt seviyeye indirmeyi hedeflemektedir. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı mali destekli FİDE projesiyle, Müdürlüğümüzde kurduğumuz uzman bir ekip ve mobil eğitim ekipmanı ile ebeveyn farkındalık eğitimini kapı kapı site site dolaşarak anlatacağız. Proje kapsamında 7 mahalle 75 site ve 7500 ebeveynlerin, çocuklarına madde kullanımını konusunda özendirmeden, doğru bir şekilde bilgilendirmesini sağlayacağız. FİDE projesi kapsamında kurulan madde bağımlılığı aile eğitim ve destek ünitesi (MADÜ), başta Silivri ve kurulduğu bölge itibariyle bir başvuru mercii olacak, proje süresince ve proje sonrasında ebeveyn danışma ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlanacağız. Proje faaliyetleri çerçevesinde düzenlenecek olan; Çanakkale Şehitliği Gezileri ile gençlerimize, ülkemizin sosyo-kültürel zenginliklerin tanıtıp, milli bilinç ve ortak payda duygularının gelişmesi sağlanacağız. Fide dikimi ile hatıra ormanı oluşturularak, doğa sevgisi aşılanacak, uçurtma şenlikleri ve ebeveyn-çocuk Ev Ödevleri gibi çeşitli aktivitelerle de, gençlerimiz okul zamanı ve okul sonrası vakitlerinde çeşitli etkinliklere kanalize edip, onlara hem meşguliyetler sağlamış olacağız hem de madde bağımlılığı riski azaltılmış olacağız.


MOBİL EĞİTİM ARACI

FİDE projesi kapsamında hazırlanan bir adet mobil araç ile 7 mahalle, site ve 7500 ebeveyne ulaşılarak çeşitli görseller ve materyallerle bilgilendirme yapılacak.


24 ARALIK’TA HALKA TANITILACAK

Projenin tanıtımı için 24 Aralık 2015 Perşembe günü saat 14:00’te Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Toplantı Salonu’nda bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

Silivri İlçe Emniyet Müdürü Hakan Er, toplantıya bütün Silivrililer’in davetli olduğunu belirterek madde kullanımı ile hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
















 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim