Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nin organize ettiği toplantıda Kaymakam Ali Partal, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Salih Aynural, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk ve İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Mustafa Yoldaş vatandaşların sorunlarını dinledi.

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Grup Sağlık Başkanı, Devlet Hastanesi Başhekimi Fatih Mehmet Velibeyoğlu, Cezaevi Hastanesi Başhekimi Dr. Sadik Balcı, Mal Müdürü Hadi İlmen, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, İlçe Tarım ve Gıda Müdürü Kemal Benli, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, Hacı Bektaş Vakfı Silivri Başkanı Süheyl Kırkıcı, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Yeşilay Şube Başkanı Ülkenur Büke, Muhtarlar Dernek Başkanı Ömer Ercan, Amatör Kulüpler Başkanı Ali Tonta, Silivri Müteahhitler Derneği Başkanı Sedat Karakaş, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, meclis üyeleri, muhtarlar, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Alparslan Çalış, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Başkanı Adnan Gürcan, bir çok STK, siyasi parti temsilcisi, esnaflar ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdiği toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, Silivri polisinin bir yıllık çalışmalarından oluşan sunum yaptı.

Silivri'nin huzur ve toplumsal barışın hakim olduğu ender İstanbul ilçelerinden biri olarak tarif eden Ertürk, suçlu ve suç profilinin zaman içinde uğradığı değişime işaret etti ve “Sonsuz bir güven ve dayanışma içinde İlçe Jandarma ve Kaymakamlıkla sağladığımız işbirliği için teşekkür ediyorum” dedi.

STK, siyasi partiler ve halkın suçların önlenmesinde göstereceği kararlılık ve işbirliğine vurguda bulunan Ertürk, ortak proje ile çalışmaları geliştirmek adına gayret içinde olduklarını belirtti.

Silivri Emniyetinin merkez ihtiyacına değinirken, 13 dönüm yer tahsisi ile 1100 m2 inşaat projesinin hazır olduğunu, 2018 yılında inşaat çalışmalarına başlanacağı bilgisini aktardı.

Emniyetin, ortalama olarak yeterli sayı ile hizmet verdiği belirtilirken Silivri'de görev yapan bir polise 353 vatandaş düştüğü belirtildi. Kent Güvelik Sistemi hakkında bilgi veren Emniyet Müdürü, 16 noktada 64 kamera ile takibin devam ettiğini, 6 noktanın daha ekleneceğini müjdeledi.

2017 yılı içinde Silivri Emniyet Müdürlüğüne 33 268 ihbar geldiği, 44 okulda Çocuk Büro Amirliği ile Mobil Okul Timlerinin görev yaptığı aktarıldı. Mobil Huzur Projesi, Gece Kartallarının çalışmaları hakkında da bilgiler veren Ertürk, ilçemizde görev yapan 7 bekçi sayısına 2018'de 15 daha ekleneceğini söyledi.

Trafik Tescil ve Denetleme Müdürlüğünün bir yıl içinde 11 548 ruhsat değişimi başvurusuna cevap verdiği, 2886 da yeni aracın ilçemizde trafiğe çıktığı belirtildi. 3124 yeni sürücü belgesinin verildiği, 9555 ehliyetin yenilendiği, pasaport müracaatlarının 6807 sayısına ulaştığı açıklanan diğer sayısal verilerdi.

Asayiş olaylarında ev ve iş yerlerinden, otomobil hırsızlığı gibi olaylarının azaldığı ancak dolandırıcılık konusunda yaşanan mağduriyetlerin arttığına işaret edildi; yıllara göre kaydedilen artış 2015-62, 2016-39, 2017-83 şeklinde paylaşıldı.

Kasten adam yaralama olaylarının çoğunluğu, intiha vakalarındaki artış dikkat çekilen veriler arasındaydı.

Silivri Emniyetinin 2017 yılı içinde 146 asayiş olayını aydınlattığı, bu süreçte 9.10 kg uyuşturucu ile 645 adet hap ele geçirildiği, 76 uyuşturucu satıcısının yakalandığı belirtildi. Ertürk, asayiş olaylarındaki artışın önemli bir sebebinin Kınalı kontrol noktasında kaynaklandığına işaret etti.

Polis kontrol noktalarında 249 357 GBT sorgulamasının yapıldığı, 1 880 aranan şahsa ulaşıldığı, 741 suçlunun yakalandığı, 3 659 araç hakkında da işlem yapıldığı ifade edildi.

Ertürk, sunumunu Silivri Emniyetinin hayata geçirdiği FİDE uygulamasına değinerek tamamladı. Projenin bu konuda yapılan birçok çalışmadan daha etkili bir niteliğe sahip olduğuna dikkat çekerek emeği geçenlere teşekkür etti.

PARTAL: İŞBİRLİĞİ VE DAYANIŞMA İLE AŞAMAYACAK HİÇ BİR SORUNUMUZ YOK

İstanbul'un ilçeleri arasında Çatalca, Şile ve Adalar'dan sonra Silivri'nin en huzurlu ilçesi olduğunu Ertürk gibi vurgulayan Partal, “Nüfusa göre bunu değerlendirirseniz Silivri'nin İstanbul'un en huzurlu ilçesi olduğu ortaya çıkar” dedi. Bu huzurun tesisinde toplumsal duyarlılığının önemine işaret eden Partal, toplantıya gösterilen ilginin de bu durumu ortaya koyduğunu belirtti. Emniyet ve Jandarmanın suçu tek başına önlemede bir yere kadar başarılı olabileceğine işaret eden Partal, diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra halk ve STK'ların süreçteki işbirliğinin başarı çıtasını çok daha yükseklere taşıyacağına değindi. Silivri halkı tüm kesimleri ile toplumsal huzur ve güvenliğe duyarlı yaklaşımını sürdürmeye davet eden ilçe Kaymakamımız, bağımlılıkla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde hayata geçirmeye hazırlandığı çalışmalara destek çağrısında bulundu. Güvenli Okullar Projesi, ilçemizde Konutlar Alt Geçidi sorunu ve otopark yetersizliğine değinen Partal, Silivri'nin yaz kış değişim gösteren nüfus farklılıklarına da “Nüfus değişiyor hizmet verdiğimiz kamu görevlileri ve emniyet güçleri sayısı değişmiyor” diyerek işaret etti.

Partal, “Çok uyumlu ve güzel bir işbirliği içinde çalışıyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daimi oldukça üstesinden gelemeyecek hiçbir sorunumuz olamaz” dedi ve Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı ve Belediyenin çalışmalarına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

BALCIOĞLU: SİLİVRİ'DE YAŞAMAYI GÜZEL VE HUZURLU KILAN DEĞERLİ İNSANLARIDIR

Toplantıda söz alan Silivri Belediye Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, programa sağlanan yoğun katılım ve Silivrililerin her kesimi ile huzuruna sahip çıktıkları karşısında gurur duyduğunu belirtti. Huzur ve barış içinde yaşam ile birbirine tahammüle işaret eden Balcıoğlu, “Silivri'yi bu denli güzel ve huzurlu kılan iyi niyetli insanlarıdır” dedi. İlçemizde insanlar gibi sektörlerin de birbirleriyle çelişmeden geliştiğini belirten Başkan Vekili “Silivri'de yaşamayı güzel kılan herkese teşekkürler” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Balcıoğlu, Konutlar Alt Geçidinin çalışmalarına 2018 yılında İBB, Kara Yolları ve Silivri Belediyesi işbirliğinde başlanacağını da proje onayıyla ifade etti.

GÜMÜŞ: YARGI VE KOLLUK KUVVETLERİNİN UYUMUNDA TÜM SORUNLAR AŞILIR

Toplantıda söz alan Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, göreve yeni başlamasına rağmen kısa sürede güzel bir koordinasyon ve kurumlar arası işbirliğinin sağlandığına işaret etti. İyi bir ekip ruhu ile dayanışma içinde çalıştıklarını söylerken Emniyet ve Jandarmaya amirler ve çalışanlarına teşekkür etti. Gümüş, yargı ve kolluk kuvvetlerinin uyum içinde faaliyetlerini sürdürdüğü müddetçe tüm sorunların aşılacağını söyledi. Cumhuriyet Başsavcımız, sözlerini Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan'ı yad ederek ve katılımcıların yeni yılını kutlayarak tamamladı.

AYNURAL: BÖYLE HUZURLU BİR İLÇEDE REKTÖR OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Salih Aynural 1500 öğrencileri ile bu denli huzurlu bir yerde eğitim vermekten duyduğu memnuniyeti paylaştı. Toplumsal diyalogların iyiliğine ve bu sürece her türlü katkıyı sunmaya hazır olduklarına işaret etti.

YOLDAŞ: SORUNLARIMIZIN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ BÖLGE DIŞINDAN

4 Yıl önce göreve başladığını belirten Silivri Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Yoldaş, ilçemizde kaydedilen sorunların önemli bir bölümünün Kınalı kontrol noktasından yansıdığını ve bölge dışı kaynaklı olduğunu vurguladı.

VATANDAŞLAR DA SORUNLARINI ANLATTI

Huzur Toplantısı vatandaşların söz alıp, şikâyet ile beklentilerini iletmesiyle devam etti.

Silivri Kaymakamı Ali Partal ve diğer yetkililer, vatandaşların anlattıklarını konuları not alarak takip edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim