Her yıl Eylül ayı içerisinde “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”nde başta İzmir ve Bursa olmak üzere birçok ilde eşzamanlı olarak düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” ilk kez Silivri’de gerçekleştirildi.

Özel Mektebim Koleji Felsefe Öğretmeni Seda Çalışan tarafından organize edilen bisiklet turuna Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, İlçe Spor Müdürü Can Dağaşan, Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu ile kadın, erkeği, genci ve yaşlısıyla kalabalık bir grup Silivrili katıldı.

Tur başlamadan önce bir konuşma yapan Seda Çalışan; “Süslü kadınlar bisiklet turu, İzmir’de Sema Gür tarafından yedi yıldır yapılan bir etkinlik. Ben de ilk defa Silivri’de bu etkinliği kendi organizatörlüğümde, kendi sorumluluğumda bireysel ve bağımsız gönüllü kadın olarak düzenliyorum. Amacımız kadınların toplumda görünür olması ve bisiklet sürmenin yaygınlaşması. Otomobilsiz kentler günü içerisinde biz bu etkinliği Silivri’de yaygınlaştırmak istiyoruz. Bisiklet yollarının olmasını istiyoruz” dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik düzeni açısından alınan tedbirler altında tamamlanan bisiklet turu eğlenceli görüntülere sahne oldu.

Editör: TE Bilişim