Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda (SİBESO), Ali Tabakoğlu’nun başkanlığı döneminde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Silivrili esnaflardan Alparslan Çalış, düzenlediği basın toplantısı ile SİBESO başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Çalış’ın basın toplantısına SİBESO eski Başkanı Ali Tabakoğlu, bir öndeki dönemin başkan adayı Neşe Bayraktar ile birlikte eşi Sevim Çalış ve aile fertleri Sibel Ercan ile esnaf Rabia Bostancıoğlu Negiş de destek vermek için katıldı.

BİRÇOK KADEMEDE GÖREV ALDIM

Çalış, açıklamasına kendini tanıtarak başladı. “STK’larda görev almak en büyük arzım ve hayalimdi“ diyerek sözlerini sürdüren Çalış “SİBESO’ya 2005 yılında Ali Tabakoğlu yönetiminde Denetim Kurulu üyesi olarak seçildim, devamında 2009-2014 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundum. Bu zaman içerisinde SİBESO bünyesinde çeşitli eğitim seminerlerine katılarak mesleki eğitim ve mesleki komitelerde çalışma imkânım olmuştur. Şu anda faaliyette olan SİBESO yönetim binasının inşaatında yönetim kurulu üyesi olarak inşaat yapım komisyonunda görev yaptım.

ARA ELAMAN İHTİYACINI KARŞILAYACAK PROJELERLE GELİYORUZ

Ahilik geleneğinden gelen usta çırak ilişkilerini her dönemde kendi ekonomisini yine kendi imkanlarıyla ayakta tutan, devletine ödediği vergiler ile yük değil her zaman destek olan Esnaf ve sanatkarlarımızı hızla gelişen ve büyüyen dünya ekonomisinde yerini mikro ölçekli işletmelerden Makro ölçekli imalat ve üretim yapan kurumsal firmalara dönüştürerek esnafımızın büyümesini sağlamak, her meslekte ara elaman ihtiyacını karşılayacak, bugün kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri tekrardan canlandıracak girişim ve çalışmaları yapmak esnafımıza sağlıklı çalışma sağlayarak önünü açacak projelerimizle yeni esnaflarımızın yetişmesi için elimizden gelen çalışmaları yapmak en büyük ilkemiz olacaktır.

SİBESO YÖNETİMİNDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇACAĞIZ

Her biri birbirinden değerli mesleklerinde isimleri ön plana çıkmış esnaflığın gereğini en iyi şekilde yerine getiren aile ve sosyal yaşantıları ile yaşadıkları çevreye örnek olmuş işlerinde deneyimli uzman yönetimim ile birlikte SİBESO yönetiminde yeni bir çığır açacağımızı buradan siz değerli basın mensubu arkadaşlarım aracılığı ile müjdesini veriyorum. Sadece düğün cenaze ve bayramlarda değil, sözde değil özde yönetim anlayışımızla esnafımıza çağ atlatacak reformları uygulamak için bu kutsal göreve talibiz. Bizim sloganımız “Çıkar kravatını savun esnaf ve sanatkârların hakkını”.

BEKLEYİN BİZİ ÇOK YAKINDA VİZYONDAYIZ

Bu gayret ve çaba içerisinde esnaf ve sanatkarlarımızın gülen yüzünü görmek, tezgahlarına yansıyacak bereket benim ve ekibimin yaşayacağı en büyük gurur olacaktır. Rabbim yardımcımız olsun. Silivri’nin çok kıymetli esnafları Hazır mıyız? Bekleyin bizi çok yakında vizyondayız.

KOÇER ESNAFA DOKUNAMADI

Alparslan Çalış, toplantının soru cevap kısmında SİBESO Başkanı Nuray Koçer ile ilgili oldukça sert eleştirilerde bulundu.

Koçer’in seçilir seçilmez esnaf tulumunu üzerinden çıkartarak grand tuvalet takım elbise ile gezmeye başladığını belirten Çalış, “Nuray Bey’i seçimden sonra hiç esnafın yanında göremedik sadece cenazelerde, toplantılarda ve hep protokol ortamlarında dolaşmaya başladı. Esnafa dokunamadı. Başka kurumların yöneticileri ile uğraşmaya başladı. Örneğin kredi kefalet Kooperatifi’nin seçimine müdahil olmaya kalkıştı. Yine eşitli kurum ve kuruluşların yöneticilerine müdahale etmeye kalktı. Zaten Nuray Koçer’in SİBESO başkanlığındaki tek başarısı da giyim kuşam ve kıyafetleri konusunda oldu. Bir de çok güzel Roman havası oynuyor” dedi.

ODANIN MALINI İHALESİZ BİR ŞEKİLDE VE ÇOK UCUZA SATTI

SİBESO’ya ait olan Çanta Çağdaşkent’teki dayalı döşeli dairenin satışına da değinen Çalış, “Nuray Koçer tarafından ihalesiz olarak satılan bir daire var daha önce basında da haber olmuştu. Biz daireyi satın alan şahsı bulduk ve kendisi ise “ben 120 bin TL’ye aldım” ifadesini kullandı. Oysaki odanın bütçesine giren para 66 bin TL” diye konuştu.

İNŞAAT İHALESİNE TANIDIĞI FİRMAYI SOKMAYA KALKTI

Nuray Koçer ile ilgili eleştirilerine devam eden Alparslan Çalış, Ali Tabakoğlu döneminde birlikte yönetim kurulu üyeliği yaptıkları dönemde; yeni oda binası için ihale yaptıkları sırada Koçer’in cebinden bir zarf çıkartarak “bu da bizim teklifimiz olsun” demek suretiyle tanıdığı bir firmayı ihaleye sokmaya kalktığını söyledi.

Editör: TE Bilişim