Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Şahin'in yazılı açıklaması şu şekilde:

 

“Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti’nin büyük mücadeleler neticesinde elde ettiği bağımsızlığın sembolü olan ‘Cumhuriyet’i,  şükran, gurur ve mutluluk içinde kuruluşunun 90. yılını kutluyoruz.

Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözünün izinde kararlılıkla ilerliyoruz. Bu kararlı ve anlamlı duruşumuzla, ortak değerlerimizi daha da yüceltecek, tarihin sayfalarında yer aldığı gibi bugünde tek yürek olacak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe daha güvenle bakarak  kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen şer ve nifak odaklarına da bir kez daha en güzel cevabı vermiş olacağız. UMUDU YENİLEDİK! Çünkü bizler, dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeyen büyük bir adalet ve medeniyetin mirasçılarıyız. Çünkü biz, zor şartlara ve imkânsızlıklara karşın asla umutsuzluğa kapılmayan, bağımsızlığından taviz vermeyen, Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle ayrılmış olan bir milletiz. Çünkü biz Atatürk’ün ‘Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek kaliteli koruyucular ister. Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz’ sözünü özümsedik ve bize bu Cumhuriyeti miras bırakanlara layık olmaya çalışan evlatlarız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Cumhuriyetimizin 90. kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.”

 

Editör: TE Bilişim