Türkiye'de devlet bürokrasisinin önde gelen yayın organı olan  "Özel Kalem" adlı derginin her yıl geleneksel olarak vermiş olduğu "Yerel Yönetim Ödülleri" bu yıl da sahiplerini buldu.

Adile Sultan Sarayı'nda düzenlenen geceye Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İzmir Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, geçtiğimiz aylarda hayata veda eden Gazeteci veTV Programcısı Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand ile oğlu Umur Birand başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, belediye başkanı, bürokrat ve sanatçıdan oluşan isimler de katıldı.

Korhan Abay'ın sunuculuk yaptığı gecede; "Katılımcı Belediyecilik" dalında "Mahalle Konseyleri Projesi" ile Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a ödül verildi.

Işıklar, ödülünü Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı'nın elinden aldı.

Katılımcıların alkışları arasında kürsüye gelen Işıklar, Mahalle Konseyleri projesi ile sade vatandaşların da belediye yönetimine fiilen iştirak ederek, alınan kararlarda söz sahibi olmalarını sağladıklarını söyledi.

CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İstanbul İl Genel Meclis Üyeleri Şerif Sezen ve Bahattin Kıroğlu, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Belediye Meclis Üyeleri Cafer Bilgiç, Şener Yüksel, Fevzi Arslan, Şener Yıldırım, Mahalle Konseyleri Koordinatörü Muharrem Aydoğan ile bazı mahalle muhtarları ve Silivrili medya mensupları da Işıklar'ı ödül töreninde yalnız bırakmadı.



Editör: TE Bilişim