Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu'nun Anneler Günü sebebiyle yayımladığı mesaj şu şekilde:

 

“Büyük Önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ‘Çağdaş uygarlık’ yolunda ilerleyen, cefakar, fedakar tüm kadınlarımızın toplumun yapı taşı olan aile yaşamındaki güçlü paylaşımlarından ve çalışma hayatındaki başarılarından dolayı öncelikle sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

Türk kadını, annelik sorumluluğu ve bilincinin yanında, ülkemizin en sıkıntılı dönemlerinde mücadeleci ve azimli tavırları ile önlerine çıkan engelleri her defasında aşmaya çalışmış ve neticeye ulaşmışlardır. Kadınlarımızın bugün üstlenmiş oldukları sorumluluk, en az Kurtuluş Savaşı yıllarındaki kadar önem taşımaktadır. Türkiye’nin içinde bulunduğu olumsuz şartlar ve üzerine çökertilen karanlık bulutların dağılmasında da Türk kadını önemli bir rol oynayacaktır.

Cumhuriyet’in kuruluşunda önemli rol oynayan Türk Kadınları, kutlamakta olduğumuz Anneler Günü’nde asalet, fedakârlık ve özverinin simgesi olmuşlardır. Bugün anne olmanın nasıl bir ayrıcalık olduğunun hatırlandığı gündür. Gerektiğinde yavrularının annesi, gerektiğinde evin reisi olan Türk kadınlarının, her gününün bugünkü hassasiyet içinde olmasını temenni ederim. Şanlı tarihimiz boyunca adını altın harflerle yazdırmış, dünyaya örnek olmuş Türk kadını her zaman bizlerin gururudur.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde başta şehit anneleri olmak üzere,  tüm annelerimizi bu anlamlı günde saygıyla selamlıyor, geleceğe birlikte yürümemiz temennisiyle Anneler Günü’nü kutluyorum.”

 

Editör: TE Bilişim